reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Infineon bude dodávat čipy pro cestovní pasy USA

21.8.2006, Milan Šurkala, aktualita
Infineon bude dodávat čipy pro cestovní pasy USA
Společnost Infineon začne dodávat čipy pro nové americké elektronické cestovní pasy. Čip na pasu bude obsahovat informace o majiteli pasu a rovněž by to mělo pomoci v boji proti falešným dokladům. Informace uložené na čipu by měly být podle...
Společnost Infineon začne dodávat čipy pro nové americké elektronické cestovní pasy. Čip na pasu bude obsahovat informace o majiteli pasu a rovněž by to mělo pomoci v boji proti falešným dokladům. Informace uložené na čipu by měly být podle Infineonu velmi dobře chráněny.



Zajištění bezpečnosti zahrnuje Basic Access Control (BAC), což vyžaduje speciální scanner, který čte zakódované informace na čipu. Samozřejmostí je autorizace této čtečky, aby mohl být obsah načten. Přenos dat funguje na vzdálenost asi 10 centimetrů. Celkem je k dispozici 50 bezpečnostních mechanizmů včetně vyspělých kódovacích algoritmů či aktivní ochranné vrstvy.

Nové cestovní pasy již mají od konce roku 2005 někteří diplomaté a vládní zaměstnanci, nyní by se měly rozšířit i mezi běžné občany. Předpokládá se, že za první rok bude vydáno asi kolem 15 milionů nových pasů. Elektronické identifikační dokumenty jsou přitom používány již v Itálii, Finsku, Spojených arabských emirátech, Austrálii, Belgii, Německu či třeba Švédsku.

Zdroj: www.tgdaily.com, www.betanews.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama