reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Instagram rozšíří podporu NFT, přijde s platformou pro jejich prodej

9.11.2022, Milan Šurkala, aktualita
Instagram rozšíří podporu NFT, přijde s platformou pro jejich prodej
Meta hodlá více protlačit Web 3.0 i do své aplikace Instagram. Rozšíří se totiž podpora pro NFT, které bude možné už nejen zobrazovat, ale také razit a prodávat přímo na platformě. Pro tvůrce by to tak mohl být další zdroj příjmů.
Společnost Meta ohlásila změny pro svou sociální síť Instagram, které se týkají např. podpory NFT (Non-Fungible Token). Dosud bylo možné propojit Instagram s některými systémy a zobrazovat zakoupená NFT, nicméně Instagram by se sám měl stát platformou, kde bude možné s NFT kompletně nakládat, tady vše od jejich ražení až po prodej. Meta to popisuje jako "end-to-end toolkit", tedy sadu nástrojů pro celý proces práce s NFT. Poznamenejme, že toto bude prozatím dostupné jen pro omezenou skupinu tvůrců v USA.
 
Instagram NFT
 
Toto ale zdaleka nejsou všechny změny. Všichni tvůrci na Instagramu nyní mohou mít předplatné a jejich fanoušci mohou platit za exkluzivní obsah jen pro ně. Zpeněženy mohou být i videa Instagram Reels, kdy uživatelé mohou svým oblíbencům zasílat peněžní dary nákupem hvězdiček (obdoba Díků na YouTube). Objeví se také profesionální mód, který dovolí tvůrcům s aktivní monetizací spravovat jejich profil tvůrce přes standardní osobní účet.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama