reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel a Micron se chystají na 2. generaci 3D XPoint

17.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Intel a Micron se chystají na 2. generaci 3D XPoint
Společnosti Intel a Micron ohlásily novinky ve vývoji pamětí 3D XPoint. Padlo rozhodnutí o společném vývoji druhé generace těchto pamětí, což ostatně bylo očekávané, neboť pak už by připadala v úvahu jen stagnace a zánik této slibné technologie. 
I první verzi pamětí technologie 3D XPoint vyvinuly Intel s Micronem společně, takže je logické, že v této spolupráci budou pokračovat, ale ne na dlouho, jak to vypadá. A rozhodně mají co vylepšovat, neboť tyto paměti se brzy uplatní také na modulech DIMM jako nová vrstva, která se vmáčkne mezi PCIe SSD a operační paměti RAM. Pokud se 3D XPoint mají svým výkonem přiblížit k RAM, bude to chtít na nich zapracovat. 
 
 
Důležité sdělení říká, že druhá generace pamětí 3D XPoint se objeví v první polovině roku 2019, ovšem zda to znamená, že už budou vypuštěny na trh hotové produkty, nebo bude jen dokončena a připravena samotná technologie, toť otázka. 
 
A pak tu máme také informaci, že technologie, která přide po druhé generaci 3D XPoint, už bude vyvíjena oběma společnostmi nezávisle, a to za účelem její optimalizace pro jejich vlastní produkty a potřeby. Nicméně alespoň prozatím bude Intel a Micron vyrábět své paměti 3D XPoint ve společné továrně Intel-Micron Flash Technologies (IMFT) v Utahu. 
 
Pak už zpráva obsahuje jen obvyklá vyjádření zástupců firem o jejich nadšení pro nové produkty, technologie, vedoucích úlohách, perspektivách, světlých zítřcích, atd. Na konkrétní informace o schopnostech a možnostech druhé generace pamětí 3D XPoint si tak ještě počkáme.
 
Zdroj: TZ Micron


reklama