reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel apeluje na výrobce pokročilých technologií kvůli dodržování EPA Energy Star

27.10.2006, Jan Vítek, aktualita
Intel apeluje na výrobce pokročilých technologií kvůli dodržování EPA Energy Star
Intel potvrdil podporu novým specifikacím EPA Energy Star, kterým jde celkově především o energeticky šetrné technologie a produkty. Firma proto připravuje procesory a další komponenty v souladu se zmíněnými specifikacemi verze 4.0, které...
Intel potvrdil podporu novým specifikacím EPA Energy Star, kterým jde celkově především o energeticky šetrné technologie a produkty. Firma proto připravuje procesory a další komponenty v souladu se zmíněnými specifikacemi verze 4.0, které vejdou v platnost v polovině příštího roku, přesněji od 20. července 2007.



„Společnost Intel dlouhodobě úzce spolupracuje s EPA a dalšími světovými organizacemi na vývoji a zpřístupňování energeticky úsporných technologií,“ řekl Rob Crooke, vice prezident a generální ředitel Business Computing Group společnosti Intel. „Nové procesory Intel® Core™2 Duo zajišťují potřebný vysoký výkon při nízké spotřebě. Nové specifikace ENERGY STAR jsou smysluplným krokem k výraznějšímu odlišení energeticky výhodnějších počítačů.“ Poznatky o návrhu energeticky efektivních výrobků Intel rovněž hodlá zpřístupnit dalším společnostem v rámci partnerského programu Intel Channel.

Nové specifikace EPA Energy Star nahradí starší verzi 3.0 z července 2000. Jejich hlavním cílem je odlišit na trhu energeticky úsporné počítače a urychlit zavádění technologií, které šetří energii a potažmo také životní prostředí a naše peněženky.

Zdroj: Intel
reklama