reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Capital kupuje podíl ve společnosti Grisoft

6.9.2005, Zdeněk Eisenhammer, aktualita
Intel Capital kupuje podíl ve společnosti Grisoft
Divize Intel Capital, investiční program společnosti Intel, dnes oznámila, že uzavřela smlouvu o nákupu podílu ve společnosti Grisoft ve výši 16 mil. dolarů (cca cca 400 milionů Kč). Jde o největší investici společnosti Intel Capital ve...
Divize Intel Capital, investiční program společnosti Intel, dnes oznámila, že uzavřela smlouvu o nákupu podílu ve společnosti Grisoft ve výši 16 mil. dolarů (cca cca 400 milionů Kč). Jde o největší investici společnosti Intel Capital ve střední a východní Evropě. Investice musí být ještě schválena Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže České republiky. Produkty společnosti Grisoft (známé především díky antivirovému programu AVG), specializující se na bezpečnostní softwarová řešení, se dnes používají na více než 25 miliónech počítačích různých platforem vybavených všemi významnými operačními systémy. Grisoft má sídlo v Brně v České republice a ve Spojených státech.



„Zakoupením podílu ve společnosti Grisoft podporuje Intel Capital vývoj a zavádění antivirových programů po celém světě,“ prohlásil prezident společnosti Intel Capital Arvind Sodhani. „V rámci podmínek dohody o strategické spolupráci bude Intel pomáhat společnosti Grisoft zlepšovat bezpečnost počítačových platforem pro malé firmy a spotřebitele.“ Intel Capital bude Grisoftu pomáhat oslovovat nové zákazníky a tržní segmenty a optimalizovat jeho bezpečnostní software.



Intel Capital se zaměřuje na přímé investice do menšinových podílů s cílem zajistit růst internetové ekonomiky a podpořit strategické zájmy společnosti Intel. Intel Capital investuje do společností vyvíjejících hardware, software a poskytujících služby v několika tržních segmentech včetně výpočetní techniky, výstavby sítí a bezdrátové komunikace. Od roku 1991 investoval Intel Capital přes 4 miliardy dolarů do zhruba tisícovky společností ve více než 30 zemích světa.

Společnost Intel je největším světovým výrobcem mikroprocesorů, a zároveň je předním výrobcem počítačových, síťových a komunikačních produktů.
reklama