reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel pokračuje s najímáním veteránů, za měsíc jich přišlo už šest

7.7.2021, Jan Vítek, aktualita
Intel pokračuje s najímáním veteránů, za měsíc jich přišlo už šest
Dobře víme, že nový šéf Intelu Patrick Gelsinger začal k sobě stahovat řadu lidí, s nimiž se v mnoha případech osobně zná a kteří v Intelu pracovali už dříve. Tento trend pokračuje a v poslední době spíše ještě zesílil. 
Jako nejčerstvější úlovek přichází do Intelu Shlomit Weiss, která se dá opravdu považovat za skutečnou veteránku průmyslu a Intelu samotného, neboť v něm dříve pracovala dlouhých 28 let a vedla i týmy, které přišly s procesory Sandy Bridge a Skylake. Pracovala tak i na architektuře pro 6. generaci Core, která zásadním způsobem ovlivňuje nabídku Intelu do dnešních dní. 
 
 
Shlomit Weiss bude pracovat na pozicích Senior VP a Co-General Manager v divizi Design Engineering Group (DEG), kterou opustil Uri Frank na cestě do firmy Google. Kam ale Weiss po svém 28letém působení v Intelu sama zmizela? Odešla v roce 2017 do firmy Mellanox, takže poté v podstatě skončila v NVIDII, ale nyní se vrací a má vést vývoj všech procesorů pro spotřebitelské počítače, zatímco její kolega Sunil Shenoy se ve stejném izraelském vývojovém středisku zaměří na serverové čipy. 
 
Gelsinger či jeho spolupracovníci tak v poslední době zvýšili své tempo při lákání nových či staro-nových zkušených zaměstnanců. Jen v průběhu června Intel zlákal pět dalších veteránů a mezi nimi byl jako první Hong Hao (13 let v Samsungu), dále přišli Stuart Pann a Bob Brendan (dříve 33 a 22 let v Intelu), které doplnil Nick McKeown (27 let na Stanfordu) a poté i Greg Lavender (35 let v Sunu/Citi/VMWare). 
 
O některých těchto zkušených pracovnících jsme psali už dříve v souvislosti s reorganizací uspořádání firmy, během níž byl povýšen i Raja Koduri. Uvidíme, k čemu tyto personální změny povedou, ale to se může plně projevit spíše až za několik let. 
 
Zdroj: THW


reklama