reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel přestal nabízet rozšířenou záruku pro overclockery

2.3.2021, Jan Vítek, aktualita
Intel přestal nabízet rozšířenou záruku pro overclockery
Intel se rozhodl bez náhrady zrušit svou službu Performance Tuning Protection Plan (PTPP), která představovala rozšířenou záruku pro zákazníky, kteří rádi taktovali své procesory až na hranu jejich možností. 
Performance Tuning Protection Plan (PTPP) tak jednoduše představoval záruku pro případ, kdy si vlastním přičiněním zničíme svůj procesor. Intel nám oznamuje konkrétně to, že od 1. března letošního roku už PTPP nebude nabízet, a to z toho důvodu, že je po této službě jen slabá poptávka. Zákazníci totiž dle Intelu už při svých taktovacích pokusech získali sebejistotu. 
 
 
To znamená, že Intel nechá svůj program PTPP už jen doběhnout a splní své závazky vůči dříve uzavřeným dohodám a vedle toho upozorňuje, že konkrétně na procesor Xeon W-3175X bude záruka pro přetaktování platit i nadále, a to automaticky bez jakéhokoliv dodatečného ujednání. 
 
Performance Tuning Protection Plan byl určen zvláště pro majitele procesorů K s odemknutým násobičem, kteří si mohli aktivovat dodatečnou záruku za 20 až 40 dolarů. A pak mohli očekávat, že teplem či jinak poškozený procesor jim bude vyměněn za nový bez zbytečných otázek. PTPP byl nabízen přibližně devět let, čili pokryl většinu generací procesorů Core od Sandy Bridge. 
 
A lze jen spekulovat o tom, že dnes už o PTPP není zájem především proto, že výkonná Core se už na svém výchozím nastavení pohybují u hranic svých možností a jejich další taktování mnohdy nikam nevede. To ostatně platí i pro procesory Ryzen, nicméně overclocking stále ještě mrtvý není, stačí si pečlivě vybrat takový procesor, v jehož případě ještě je šance na úspěch.
 
Zdroj: Intel


reklama