reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel přestane nabízet procesory Core i9-9900K ve dvanáctistěnném obalu

1.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Intel přestane nabízet procesory Core i9-9900K ve dvanáctistěnném obalu
Procesory Core i9-9900K z generace CFL-S Refresh přišly na trh v tehdy novém plastovém obalu tvořeném dvanáctistěnem, který měl dát zákazníkům pocit, že si pořizují něco výjimečného. Nyní tak přišel logicky čas na to, aby se tento obal přestal využívat.
Ať už jde o speciální edici odemknutého procesoru Core i9 9. generace s osmi jádry, jakou ukazuje první fotografie, nebo o řadovou edici na druhé fotografii, obě využívaly a stále využívají stejný dvanáctistěnný a částečně průhledný obal, který si pak mohli zájemci vystavit na poličce a každý den se jím před usednutím k počítači pokochat. 
 
Intel však pojal desátou generaci desktopových Core jako příležitost ke změně designu svých BOXů, v nichž distribuuje maloobchodně prodávané procesory.  
 
 
Jak ukazuje třetí snímek, máme tu stále stejně dimenzované krabice, v nichž se prodávají i nižší verze procesorů Core 9. generace, ovšem vyvedené už jen v modré a bílé či světle šedé barvě. Pouze ty nejlepší modely, čilo odemknuté Core i9, se mohou chlubit velkou krabicí, kterou také z části tvoří průhledný plast, ačkoliv bychom v nich na rozdíl od nižších modelů neměli najít vedle procesoru žádný chladič, což by snad mělo platit vesměs pro všechny modely s TDP 125 W. 
 
Mimochodem, právě BOXovaných chladičů se designová změna týká také a jde o černě eloxované hliníkové tělo a mírně přepracovaný držák rotoru s ventilátorem.  
 
 
Core i9-9900K tak už nebude vedle desetijádrových Core i9 z nové generace nic výjimečného a ve skutečnosti se propadne na úroveň nových Core i7, takže je logické, že Intel už nebude chtít jej nabízet v exkluzivním obalu, který už takovému produktu nepřísluší. 
 
 
Obchodníci tak mají možnost si takto balené procesory Core i9-9900K objednávat do 26. června a poslední dodávky se očekávají 10. července. To je celkem rychle přicházející změna ukrytá v nejnovějším PCN (Product Change Notification), pokud bychom ji měli srovnávat třeba se zastavením výroby samotných procesorů, kde jde obvykle o dlouhé měsíce, ale to je pochopitelné, když jde pouze o obal. 


reklama