reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel připravuje Quartz Canyon: NUC s Xeon E

9.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Intel připravuje Quartz Canyon: NUC s Xeon E
Intel si připravil nové modely počítačů Next Unit of Computing (NUC), které zrovna nebudou určeny pro běžné uživatele, a to už jen kvůli tomu, že jsou založeny na procesorech Xeon E. Co dalšího nabídnou? 
Malý počítač dnes už nemusí být slabý a ostatně NUC Quartz Canyon se ani nedá označit za malý, když do něj budeme moci nacpat i hi-end desktopovou grafiku, jak ukazuje popisek. Rozměry sice nejsou uvedeny, ovšem na obrázku jsou jasně vidět dvě záslepky pro instalaci karet. Otázka je, jakou maximální délku mohou mít. 
 
 
Ze specifikací vyčteme, že do tohoto PC můžeme nainstalovat až 8jádrový Xeon E nebo Core i7 vPro 9. generace, pak že tu máme dvě rozhraní Thunderbolt, dva Ethernety a podporu Optane i pamětí s ECC. Připojení k sítí ale můžeme realizovat i pomocí 2,4Gb/s Wi-Fi 6 AX200 a využít interní napájecí zdroj poskytující 500 W. 
 
Intel tak nebyl zatím moc specifický a krom tohoto jednoho obrázku se o nových Quartz Canyon nedozvíme nic dalšího. Můžeme se alespoň podívat na to, jaké procesory splňují uvedené specifikace. Může to být třeba 95W Xeon E-2288G, pokud tu tedy nebude omezení třeba na max. 80W procesory, což by sedělo leda na Xeon E-2278G. Ale uvidíme, model E-2288G nabízí osm jader na 3,7 GHz až 5 GHz, čímž tak víceméně odpovídá desktopovému Core i9-9900K. Xeon E-2278G má jen sníženou základní frekvenci na 3,4 GHz, ale stejné turbo a oba pak nabízí grafiku P630. 
 
Do stejné patice LGA 1151 můžeme také nainstalovat osmijádrové Core i7-9700K, i7-9700 a i7-9700T, čili pokud se budeme striktně držet uvedených informací, může to být jeden či více z těchto pěti procesorů, které Quartz Canyon nabídne. 
 


reklama