reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel prý zdraží nejen procesory, některé produkty až o 20 %

15.7.2022, Milan Šurkala, aktualita
Intel prý zdraží nejen procesory, některé produkty až o 20 %
Podle nové zprávy měla společnost Intel v minulých týdnech informovat své zákazníky o blízkém navýšení cen svých produktů. Očekávat můžeme údajně až 20% navýšení cen, a to nejen u procesorů.
Intel si pro nás chystá jednu nemilou záležitost. Společnost měla totiž v minulých týdnech začít informovat své zákazníky o plánovaném zvýšení cen většiny produktů. To se tedy může týkat serverových i spotřebitelských procesorů, může jít také o další čipy, které firma vyrábí. Nejčastěji se s čipy Intel můžeme setkat např. ve Wi-Fi síťových kartách. Zdržení by se tak mohlo promítnout např. do cen notebooků, kde by zdražil procesor i Wi-Fi karta.
 
Intel Core
 
Bohužel nevíme, kolik bude zdražovat který konkrétní produkt. Hovoří se akorát o tom, že to může být až o 20 %. Některé produkty tak zdražit nemusejí, u některých to mohou být jednotky procent, a některé mohou jít s cenou až o oněch 20 % výše. Důvodem k navýšení cen Intelu jsou podle slov společnosti rostoucí výrobní náklady, dojít by k němu mělo patrně na podzim. Připomeňme ještě, že Intel nedávno oznámil pozastavení nabírání nových pracovníků. Velkou otázkou také je, jak na tento fakt zareaguje AMD. Ponechá své ceny a stane se cenově výhodnějším, nebo toho využije také ke zdražování?
 
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama