reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel slibuje brzký nástup procesorů Tiger Lake

8.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Intel slibuje brzký nástup procesorů Tiger Lake
Přímo od výkonného ředitele Intelu víme, že procesory Tiger Lake představující druhou generaci 10nm procesu a nástup integrovaných grafických jader Xe mají přijít na trh v průběhu léta. Nyní se ukazuje, že by to mělo být spíše na jeho začátku.
Letos jsme bohužel přišli o Computex, respektive jsme o něj přišli v rámci běžného termínu a žádná digitální náhrada přichystána nebyla. Čekáme tak spíše na to, zda veletrh opravdu proběhne v náhradním termínu na podzim a zda o něj firmy budou vůbec stát. Letos měl být Computex plný novinek především od velkých PC společností a i kdyby se ty nakonec podzimního Computexu zúčastnily, pak lze počítat s tím, že už před ním řadu svých zásadních novinek představí samy. 
 
Ostatně pokud má Intel už na začátku léta představit i Tiger Lake s Xe, pak s tím by měl v případě hlavních novinek pro PC v podstatě skončit. A samotný konec září může být už pozdě i pro novinky firem AMD a NVIDIA, takže dle toho bychom skutečně mohli počítat s možností, že právě tato trojice firem o Computex už nebude mít zájem a pokud se jej zúčastní, pak jen okrajově. Tchaj-wanští výrobci desek, karet a jiného PC hardwaru by ale zájem mít mohli, ale ti samotní nedělají z tohoto veletrhu světovou událost.
 
 
Nyní se ale můžeme podívat na dvě fotografie ukazující obsah balíčku rozesílaný Intelem. Zveřejnil je Nathan Kirsch z Legit Review, který dostal dvě cibulky lilie zvané Tiger’s Roar a kdyby to nebylo úplně jasné, pak tu je i štítek mluvící o tom, že přichází léto a s ním i mobilní generace Tiger Lake. 
 
 
Zatím si tak vybraní lidé mohou zkrátit čekání sázením oranžokvěté lilie, přičemž samotné 10nm procesory Intel Tiger Lake snad dorazí dříve, než rostliny dorostou a vykvetou. Nabídnou procesorovou architekturu Willow Cove a grafiku Xe na procesu 10nm+, čili půjde ve všech ohledech o novinky i oproti předcházející generaci Ice Lake. 


reklama