reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Tiger Lake by se mohly v obchodech objevit příští měsíc

23.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Intel Tiger Lake by se mohly v obchodech objevit příští měsíc
Víme, že Intel plánuje vypuštění procesorů Tiger Lake během léta, čili nástup během července je velice pravděpodobný a na to ukazuje i holandský prodejce CentralPoint, který zařadil do nabídky dva počítače vybavené novými procesory. 
Jde konkrétně o dva notebooky Acer Swift 5 (nyní už odkaz nefunguje), které mají být v prodeji od 27. července a nabídnout procesor Core i5-1135G7 či Core i7-1165G7, čili Tiger Lake-U. A krom toho to bude 16 GB operační paměti a 1TB SSD. 
 
 
Procesory Intel Tiger Lake-U dosud nebyly oficiálně představeny, a tak ani nevíme, v jakých všemožných verzích by se měly dostavit na trh a zda jich vůbec bude v tomto ohledu více ve srovnání s aktuálními Ice Lake-U. Budou ale rozhodně zajímavější vzhledem k vylepšené procesorové i grafické architektuře, čili Willow Cove a Xe. Očekává se přitom, že budou stále omezeny na maximální počet čtyř fyzických, ale výkonných jader, přesněji tedy v konfiguraci až 4C/8T. A grafika Xe teoreticky s až 96 EU by měla stačit i na hraní AAA titulů ve vysoké kvalitě
 
Stále ale nevíme, jaké takty se Intelu povedlo z vylepšeného 10nm procesu vyždímat, i když dosavadní zprávy o tom zněly vcelku pozitivně. Během následujícího měsíce by tak Intel snad měl své nové procesory sám představit, a odpovědět tím na všechny tyto otázky. Souboj pak svede s nejnovější mobilní generací firmy AMD, čili s APU Renoir, jež by také mohly být ještě dodatečně vylepšeny představením dalších modelů právě v reakci na Tiger Lake. 


reklama