reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel ukořistil pro svou grafickou divizi Toma Petersona z NVIDIE

1.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Intel ukořistil pro svou grafickou divizi Toma Petersona z NVIDIE
Intel pro svou grafickou divizi ulovil dalšího zkušeného zaměstnance, ale tentokrát ne z vod firem AMD či bývalé ATi, ale přímo od NVIDIE. Je to Tom Peterson, který se bude v Intelu starat o potřeby zákazníků z řad hráčů. 
Tom “TAP” Peterson si tak už může svléci své tričko s logem NVIDIA a přijmout barvy Intelu, protože minulý týden v pátek u zelených skončil, a to po téměř 14 letech na pozici Director of Technical Marketing. Jeho nová pozice v Intelu bude Engineering Fellow, takže marketing už ne a Peterson bude pracovat pod Ari Rauchem, který jej také sám přetáhl od NVIDIE. 
 
 
A co vůbec bude Peterson v Intelu dělat? Dozvídáme se, že jeho úkolem bude se zaměřit na vývoj herních technologií, prostě a jednoduše. Pokud vám to snad nestačí, může zkusit hledat další významy pod slovy "quintessential gaming experience". 
 
Peterson sám dříve pracoval na vývoji technologie NVIDIA G-Sync, takže Intel věří, že bude přínosem při zrodu nových herních technologií. Jde tak prostě a jednoduše o Intel Xe v podobě herních grafických karet, jichž bychom se měli dočkat v roce 2020.
 
Tom Peterson ještě před kariérou v NVIDII pracoval od roku 1991 v IBM a Motorole na vývoji PowerPC. Sám přitom v USA drží na 40 patentů a další jsou připravovány.
 
Server wccftech si k tomu připravil ještě aprílovou zprávu, dle níž se budou vyrábět verze Intel X2, X4 a tak dále, přičemž dané číslo bude označovat počet jednotlivých čipů na kombinovaném GPU. Uváděné specifikace jsou samozřejmě přehnané, nebo rovnou nesmyslné (paměti 4D XPoint, výkon 66,8 TFLOPs, atd.), ale základní myšlenka o kombinaci více čipů pochopitelně nemusí být zcela mimo mísu, respektive je to jedna z možných cest a možná do budoucna ta nejschůdnější. 
 
Zdroj: wccftech


reklama