reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel ukořistil pro svou kampaň Justina Longa z reklamy Apple "I'm a Mac"

19.3.2021, Jan Vítek, aktualita
Intel ukořistil pro svou kampaň Justina Longa z reklamy Apple "I'm a Mac"
Justina Longa můžeme znát jako filmového herce, který se uvedl v parodickém filmu Galaxy Quest, ale poté si zahrál také v celkem 66 reklamách, kde jeho mladá postava reprezentovala Mac vedle starého obtloustlého PC. 
Dnes je takový styl reklamy už dávno jedno z největších klišé, které se ale stále používá v různých obměnách mezi lety 2006 až 2009 šlo o celkem 66 reklamních spotů, kde Justin Long hrál postavu vydávající se za počítač Mac, čili je dnes znám také jako "I'm a Mac guy". Pokud máte takhle v pátek odpoledne náladu, můžete se na všech 66 spotů podívat v následujícím videu. Zabijete tím jen necelých 39 minut. 
 
 
Zajímavé je, že v roce 2017 si Justin Long zahrál také v reklamě na telefon Huawei Mate 9, ovšem nyní jej ukořistil Intel a je vcelku zřejmé, co tím sleduje. Můžeme to brát svým způsobem jako marketingovou pomstu za to, že se společnost Apple "trhla", čili že postupně přestává využívat procesory a platformy Intelu ve prospěch svých vlastních založených na architektuře ARM. Dlužno říci, že se Applu nikdo nemůže divit vzhledem k tomu, v jakých problémech se Intel ocitl. 
 
Nový CEO Intelu Pat Gelsinger se ale netají tím, že je pevně rozhodnut Apple za jeho opovážlivost vytrestat, a to nejlépe tak, že mu ukáže, jak se dělají procesory. Využití Justina Longa tak může být jen malá předehra budoucích snah Intelu, stejně jako trošku opožděná pomsta za to, jak se Apple před 15 lety strefoval do PC. Jakou munici si ale Intel vzal na pomoc? 
 
 
V prvních spotech se Intel snaží poukázat na to, že ve světě PC notebooků máme celou řadu možností, což jsou třeba modely se dvěma displeji (Asus ZenBook Duo), konvertibilní modely a podobně. S tím pochopitelně samotná procesorová platforma nemá nic společného, ale je pravda, že od firmy Apple nic takového nekoupíme. 
 
Spoty také nesou jasný odkaz na starou reklamní kampaň firmy Apple a jsou v podstatě postaveny na tom, že Mac guy přešel na druhou stranu. Ovšem pokud můžeme soudit dle hodnocení spotů na YouTube, Intel si zatím vysloužil mnohem více negativních ohlasů než pozitivních a opravdu velkou dávku ironických komentářů. 
 
Zdroj: Intel


reklama