reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel ve vánočním stylu reaguje na fámy o problémech s vývojem Xe

23.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Intel ve vánočním stylu reaguje na fámy o problémech s vývojem Xe
Intel zcela jistě dobře ví o tom, jak se v těchto dnech propírají jeho údajné problémy s vývojem grafické generace Xe a konkrétně DG1 či DG2. Rozhodl se k neobvyklému kroku, a sice v rytmu Vánoc na ně reagovat. 
Je vcelku neobvyklé, že Intel reaguje na fámy a to navíc podobným způsobem. Jde o reakci Chrise Pirilla, který zaskočil za jiného Chrise, jenž už marketing grafické divize Intelu opustil. Účelem zveřejněného videotweetu tak jednoznačně bylo upozornit na to, že fámy o problémech s vývojem grafické generace Xe jsou nepravdivé.  
 
 
GPU is a a-hummin
DG1's still a-comin
The apps'll all slay
my favorite way
Welcome,
Intel Graphics Odyssey
 
Dle textu krátké písničky ve vánočním rytmu nám Chris Pirillo slibuje, že DG1 je na cestě a je na tom dobře. Můžeme tak čekat na to, zda se Intel neodhodlá představit své Xe už na CES 2020 na začátku ledna. Tím nemyslíme jejich celkové odhalení s brzkým uvedením na trh, ale jen předběžnou prezentaci, jakou letos předvedlo i AMD v případě procesorů Ryzen 3000. Ty také přišly až v červenci, ale ukázány byly podstatně dříve. 
 
 
Mohlo by to tak být jedno z nejzajímavějších témat pro CES 2020, ostatně jde o snahu Intelu proniknout mezi výrobce grafických čipů, a to v podstatě už o třetí v jeho historii, když budeme počítat nejdříve Intel 740 a následně Larrabee.
 
Nicméně obecně nelze očekávat, že by Intel hned od začátku nabídl karty, které budou schopny konkurovat tomu nejlepšímu od AMD, natož pak od NVIDIE. S tím je spojeno i očekávání, že Intel může nasadit velice přívětivé ceny, ostatně bude potřebovat proniknout na zcela nový trh se samostatnými kartami s tím, že jeho integrované čipy nemají mezi hráči zrovna dobrou pověst, a to s ohledem na výkon i kvalitu ovladačů. Zkrátka a dobře se zde ocitá v kůži AMD snažícího se proniknout na trh se serverovými procesory a my velice dobře víme, jaké ceny kvůli tomu zvláště v případě první generace EPYC nasadilo. 


reklama