reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel vPro: nová platforma Intelu pro podniková PC

28.4.2006, Milan Šurkala, aktualita
Intel vPro: nová platforma Intelu pro podniková PC
V trendu zavádění platforem jako Intel Centrino nebo Intel Viiv společnost nadále pokračuje a zavádí podnikovou platformu vPro. Ta se zaměřuje především na zvýšení bezpečnosti. Jedná se opět o specifickou kombinaci procesoru, čipové sady,...
V trendu zavádění platforem jako Intel Centrino nebo Intel Viiv společnost nadále pokračuje a zavádí podnikovou platformu vPro. Ta se zaměřuje především na zvýšení bezpečnosti. Jedná se opět o specifickou kombinaci procesoru, čipové sady, síťového rozhraní a software.



Základem počítačů bude vždy dvoujádrový procesor s novou architekturou Intel Core. Tyto 64-bitové 65nm procesory mají nabízet velmi vysoký výkon při příznivě nízké spotřebě elektrické energie. Čipové sady Intel pak budou zahrnovat podporu AMT, vzdálené správy počítače, k němuž je možno přes síť přistupovat a spravovat jej i pokud je vypnutý (musí však být alespoň v napájení a připojen k síti).

Dále se hovoří o podpoře virtualizační technologie Intel VT, tu má však na starosti procesor. Technologii Intel vPro budou podporovat např. společnosti Adobe, Altiris, Avocent, Check Point, Cisco, Computer Associates, Hitachi JP1, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Lockdown Networks, Microsoft, Novell, Panorama SW, SAP, Skype, StarSoftComm, SyAM Software, Symantec a Zenith.

Zdroj: www.intel.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama