reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
16.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Intel pokračuje ve výrazných cenových škrtech svých procesorů, což tentokrát potkalo 2. generaci Xeon Scalable s rozšířenou podporou paměti, čili verzí "Extended Memory". Snížení cen je přitom opět velice prudké. 
Bison (809) | 16.1.202016:48
AMD tento rok prudko rastie napriek tomu Intel tento rok porastie a nemusí si všímať AMD, trh s čipmi je dynamický čo bude mať zásadný vplyv na zisky Intelu. To že si Intel musí dávať vyrábať čipy u konkurencie hovorí samo za seba a pre AMD platí , že bez TSMC je malá bezvýznamná firma....Intel si musí všímať hlavne Samsung a TSMC ktorý sú technologicky vyspelejší . Budúci rok sa rozhodne či Intel dorovná konkurenciu , alebo bude bojovať s cenami ktoré dokážu na trhu robiť vietor rovnako ako nové technológie...
Odpovědět0  5
Mitisko (125) | 16.1.202012:14
Jako nič v zlém, je vždy pozitivum pro zákazníka nižší cena, ale dělat takovéhle caviky a ani za boha nepřipustit, že to celé je dílo konkurence AMD je fakt směšný...
Radeji kdyby v marketinku pouvažovali nad tým jak serverový trh udržet na své straně, protože jestli teď někdo projde na stranu AMD už se tak lehko nevrátí ...
Na článku je ale dobře vidno výška marže, když i za půlku se to stále oplatí vyrábět...
Odpovědět7  0
wrah666 (6205) | 16.1.202016:13
Problém společnosti obchodované na burze. Jede po dvou liniích. jedfnou je výroba a prodej. Kde mají problémy. Technologicky nestačí, objemem výroby nestačí, musí obrovsky snižovat marže.. ­(Snížení prodejní ceny o 50% znamená snížení marže minimálně o 80%­) A teď si představ, ještě problémy přiznat a vyděsit investory. ­(momentálně ukolébané vysokou cenou akcií a solidními dividendami­) Rozkolísaných akcií se chopí spekulanti a následně má spoelčnost FAKT pořádně velký problém.
Odpovědět1  1
RadecekH (810) | 16.1.202019:54
Neměl byste se vyjadřovat k něčemu, čemu evidentně nerozumíte. A akcie jsou jednou takovou oblastí.
Váš FAKT velký problém je ve skutečnosti nulový. Intel nepotřebuje na burze získávat peníze, ba právě naopak, Intel celkem ve velkém své peníze naopak na burzu cpe a stahuje své akcie z oběhu. A čím nižší cena, tím samozřejmě může za ty své zisky, které takto utrácí, stáhnout z burzy více akcií.
I kdyby se vyděsili úplně všichni investoři a chtěli své akcie prodat, tak se jim sice podaří srazit cenu, ale firmě se nestane vůbec nic. Neomezí to její výrobu, investice, prostě nic. Jedině by to mohlo mrzet manažery, kteří mají opce na firemní akcie. Ovšem ani ty by to pravděpodobně nevyděsilo, protože jak je na tom samotná firma, dobře vědí a spíše by to brali jako dobrou příležitost k nákupu.
Intel začne mít problém v okamžiku, kdy mu drasticky klesnou zisky. A zatím mu zisky na akcii neklesají, právě proto, že díky utrácení zisků na výkup akcií se snižující marže kompenzuje snižujícím se množsvím těch akcií. Dalším důvodem je to, že Intel celkem úspěšně diverzifikuje své portfolio produktů. Už dávno to není jen výrobce CPU.
Odpovědět0  2
wrah666 (6205) | 16.1.202021:24
Nezapomeň to napsat i Intelu. Zajisté pochopí sílu Českého génia, vyrazí svůj draze placený PR tým a místo nich naberou tebe. A rovnou i na pozici ekonomického řiditele.
Odpovědět0  1
RadecekH (810) | 16.1.202021:36
Nemyslím si, že by Intel zajímalo, že nějaký wrah666 nemá o akciích ani páru a už vůbec by asi netoužili zaměstnat někoho, kdo jim to prozradil.
Proč řešíte PR? Řešte hospodářské výsledky. Ty za 4Q Intel zveřejní přesně za týden, ve čtvrtek ve 22:00. Už teď si můžete připravit řeč o tom, jak je možné, že za tři měsíce, kdy jsou úplně v pr.. ­(podle chytráků jako vy­) vydělali 5+ miliard dolarů čistého.
Odpovědět1  0
tombominos (1237) | 17.1.202012:10
To proc si Intel skupuje vlastni akcie..to jde trosku mimo mne, ale v principu stejne plati nasledujici..

Vzhledem k tomu, ze je Intel a.s. obchodovany na burze, tak ma­/musi mit Dozorci radu ­(jakozto zastupce akcionaru­), ktery voli Management ve forme Predstavenstva. V momente, kdy by se vetsinova cast akcionaru usnesla nad tim, ze je s vysledky Intelu nespokojena, melo by se to promitnout v tom, jak bude jednat Dozorci rada a ta muze zacit slozeni Predstavenstva. Tim padem v prvni rade jde o posty soucasnemu managementu, ktery potrebuje stale ­"akcionare­/dozorci radu­" mit na sve strane.
Odpovědět0  0
RadecekH (810) | 17.1.202015:36
Správně píšete, že pokud bude většina akcionářů nespokojena s výsledky... Tedy je to o výsledcích, ne o tom, jestli nějací spekulanti srazí iracionálně cenu akcií.
A výsledky jsou slušné. Intelu může kdekdo nadávat za cokoliv, ale za finanční výsledky ne. Ty jsou výborné.
Bohužel je stále hodně lidí, kteří mají jasno v tom, že je Intel v háji. Pindají to už tři roky a nepřesvědší je nic. A už vůbec ne nějaká čísla, která jsou podle nich zmanipulovaná.
Jinak i ti akcionáři, kteří mají v Intelu nějaký výraznější podíl, jsou vlastně pasivní fondy. V okamžiku, kdy se jim nelíbí hospodaření nějaké firmy, tak neodvolávají její vedení, ale prodávají svůj podíl. A většinou jsou to dlouhodobí investoři, takže nemají ani nějakou snahu maximalizovat své krátkodobé zisky.
Odpovědět0  0
doug (107) | 16.1.202010:42
nemala ta pamat byt v TB namiesto GB?
Odpovědět2  0
Jan Vítek (3360) | 16.1.202010:55
ano, samozřejmě, opraveno a dík za upozornění
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.