reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel zřejmě opustí trh levných čipsetů

3.8.2005, Zdeněk Eisenhammer, aktualita
Intel zřejmě opustí trh levných čipsetů
Jak tvrdí zdroje blízké výrobcům základních desek, společnost Intel hodlá ve 4. čtvrtletí stáhnout své čipové sady i865 a i915PL/GL a opustit trh nejlevnějších čipsetů. Společnost o tomto rozhodnutí informovala pouze některé významné výrobce...
Jak tvrdí zdroje blízké výrobcům základních desek, společnost Intel hodlá ve 4. čtvrtletí stáhnout své čipové sady i865 a i915PL/GL a opustit trh nejlevnějších čipsetů. Společnost o tomto rozhodnutí informovala pouze některé významné výrobce základních desek a OEM klienty a nehodlá o této skutečnosti informovat ve veřejném prohlášení. Společnost Intel odmítla tuto zprávu komentovat.

Očekává se, že v krátkodobém horizontu toto rozhodnutí utlumí trh základních desek nižší a střední třídy a prospěje konkurentům, jako jsou společnosti Silicon Integrated Systems (SiS), VIA Technologies, ULi Electronics a ATi Technologies.




Zvýšení dodávek levných čipsetů však bude záviset na schopnosti konkurentů zajistit výrobní kapacity. Výrobny již totiž nyní mají jen malé rezervy. Společnost SiS, přední dodavatel čipsetů nižší třídy pro platformu Intel, byla ujištěna svým dodavatelem United Microelectronics Corporation (UMC) o zvýšení kapacity, nicméně i přesto očekává koncem roku nedostatek čipových sad 661.

Čipsety VIA podporují především platformu AMD, přestože výrobce stupňuje své úsilí při vývoji produktů pro platformu Intel.

Zdroj: www.digitimes.com
reklama