reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intelu unikly marketingové materiály o Comet Lake-S, co říkají?

6.4.2020, Jan Vítek, aktualita
Intelu unikly marketingové materiály o Comet Lake-S, co říkají?
Server VideoCardz zveřejnil tři snímky s marketingovými materiály Intelu, které představují i tři hlavní modely řad Core i9, Core i7 a Core i5 generace Comet Lake-S. Ty mají dosáhnout TDP 125 W  a přijít ještě tento měsíc. 
Comet Lake-S by mohly být (ale už opravdu) poslední 14nm desktopovou procesorovou generací založenou na architektuře Skylake. Intel tak v jejich případě nemůže pro celkové zvýšení výkonu moc dělat, když nemá k dispozici lepší výrobní proces a ani architekturu. Bude tak bojovat s využitím vyšších taktů, s čímž je spojeno i zvýšení TDP a zavedení Thermal Velocity Boost. A jako druhá hlavní zbraň tu bude navýšení počtu jader až na 10 současně se zavedením Hyper-threadingu na všech řadách, čili Intel v přicházející generaci už neskryje žádné trumfy. 
 
 
Výše uvedené očekávané specifikace a vlastnosti nových procesorů nyní podporují nové snímky ze stránek, které se ještě neměly dostat na veřejnost. 
 
 
Procesory Comet Lake-S tak budou už jasně odstupňovány, čili Core i9 budou mít 10 jader, Core i7 pak 8 jader, Core i5 nabídnou 6 jader a Core i3 pak 4 jádra, přičemž ve všech případech tu bude i Hyper-threading. Thermal Velocity Boost (TVB) ale bude vyhrazen pouze pro Core i9 a bude velice zajímavé se podívat na testy, které ověří, za jakých podmínek bude vůbec TVB fungovat ideálním způsobem. Je totiž vázán především na teplotu, a tedy i potřebu výkonného chlazení a už nyní můžeme velice pochybovat o tom, že ono mírné zvýšení taktu bude stát za to. 
 
 
Jde přitom o stejné specifikace, jaké už dříve zveřejnil server Informatica Cero, dle jehož informací půjde o procesory s TDP až 125 W. Právě to Intelu umožní, aby mohl navýšit základní takty a nemusel se tak moc spoléhat na turbo, i když to pochopitelně bude hrát ústřední roli a o reálném příkonu 125 W v celkové zátěži si budeme moci nechat jen zdát. 
 
Stále platí, že tyto procesory mají být představeny na konci tohoto měsíce, nejspíše 30. dubna, ovšem na trh dle očekávání nastoupí někdy později. 
 
Zdroj: VideoCardz


reklama