reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

InWin přináší elegantní skříň 905 Series i nové koncepty

29.5.2019, Jan Vítek, aktualita
InWin přináší elegantní skříň 905 Series i nové koncepty
Společnost InWin obvykle přicestuje na Computex jak s novými skříněmi připravenými pro prodej na trhu, tak s různými koncepty. Nyní se podíváme především na model 905 Series vytvořený z masivního hliníku a skla. 
InWin ohlásil svou skříň 905 Series jako middletower učený pro náročnější zákazníky, kteří ocení kvalitní materiály. Vytvořen je z jednoho obdélníkového kusu hliníku o tloušťce 4 mm, který je z obou stran přiklopen panely z temperovaného skla, které bude možné rychle odepnout a dostat se do útrob skříně. 
 
 
Skříň tak vypadá jako celek opravdu dobře a elegantně, k čemuž přispívá výrazně broušený povrch hliníkového šasi společně s detaily, jako jsou zkosené a do hladka vybroušené hrany nebo I/O panel zabudovaný přímo do skleněného panelu v boku, který navazuje na RGB LED prosvícený proužek v čele skříně. 
 
 
Vzadu je hliník upraven tak, aby se do skříně dal namontovat zdroj ve spodní pozici, my měli přístup ke kartám a I/O konektorům základní desky a také tu jsou čtvercové průduchy u pozice zadního ventilátoru. 
 
Do skříně se vejdou i velké desky EATX velikosti 12 x 13 palců, nebo i malé Mini-ITX, nicméně rozšiřujících slotů je standardních sedm. Karty mohou být dlouhé maximálně 330 mm a procesorový chladič 160 mm vysoký, přední porty čítají dva USB 3.0, jeden USB 3.1 typ C, HD audio a ovladač LED podsvíení. 
 
Dovnitř pak můžeme nacpat maximálně jeden 3,5" disk a čtyři 2,5" zařízení, dále 120mm ventilátor dozadu, dva takové dopředu a až tři dospod. Celkové rozměry skříně jsou 502 x 215 x 508 mm a hmotnost necelých 12 kg. K dispozici bude světlejší provedení SILVER nebo tmavější GREY. O ceně se zatím nic neví a možná ji ani nechceme vědět, nicméně model 905 se má v USA objevit na trhu již tento týden a v Evropě během června. 
 
 
Dále tu máme také nějaké specialitky, jako je třeba celoplastová skříň připomínající nápojovou přepravku, která nemá tradiční bočnice, ale pouze jakýsi textilní rukáv. InWin mluví o zvláště lehkém provedení, ovšem soudě čistě dle vzhledu asi nelze očekávat, že by tato skříň poskytla komponentům zvláště dobrou oporu.  
 
 
A pak tu jsou také futuristické koncepty, či dalo by se říci organické modely, které vypadají jako něco, co vypadlo z 3D tiskárny. Jedná se o designy označené jako Yong či Alice. 
 


reklama