reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

John McAfee nalezen mrtev ve španělském vězení po schválení vydání do USA

24.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
John McAfee nalezen mrtev ve španělském vězení po schválení vydání do USA
John McAfee byl v minulosti obviněn z daňových úniků, je podezřelý z podvodů typu pump-and-dump, přičemž ho nedávno zatkli ve Španělsku. Měl být vydán do USA, ale to se již nestane. Byl nalezen mrtvý.
Jedna z velkých legend světa IT, John McAfee, už není mezi námi. Zemřel včera ve věku 75 let. Ze začátku byl znám především antivirovým systémem McAfee, nicméně v poslední době byl spojován především s pochybnými kryptoměnami. Byl už v minulosti obviněn z mnoha daňových úniků a pokud jde o ony kryptoměny, ty propagoval na svém účtu na Twitteru, přičemž je podezřelý z pump-and-dump podvodů s nimi. Ty spočívají v tom, že zneužíval svého vlivného postavení a "doporučoval" k nákupu kryptoměny, které už sám vlastnil. Zvýšený zájem v souvislosti s jeho tweety vyhnal cenu nahoru, kryptoměny prodal a většině lidí pak zůstaly oči pro pláč. Poslední dobou z podobného schématu mnozí obviňují i Elona Muska v souvislosti s jeho tweety o Bitcoinu a Dogecoinu.
 
John McAfee
John McAfee, autor: Gage Skidmore from Surprise, AZ, USA, CC BY-SA 2.0, přes Wikimedia Commons
 
John McAfee byl zatčen v říjnu loňského roku na letišti v Barceloně ve Španělsku. Rozhodovalo se o tom, zda bude schváleno jeho vydání do USA, kde měl být souzen. Jeho vydání do Spojených států bylo nakonec schváleno a několik hodin poté se jeho mrtvé tělo našlo v cele ve vězení Brians 2 v Catalunyi. Předpokládá se, že spáchal sebevraždu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama