reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

John Romero vytvořil novou úroveň pro starý Doom II na podporu Ukrajiny

8.3.2022, Jan Vítek, aktualita
John Romero vytvořil novou úroveň pro starý Doom II na podporu Ukrajiny
Aktualizováno: John Romero se rozhodl ve snaze podpořit Ukrajinu zabrnkat na nostalgickou strunu a poprvé po dvacetiosmi letech vytvořil novou úroveň do hry Doom II, čili do její původní verze z roku 1994. Prodává ji za 5 eur. 
Aktualizace: Dnes jsme se dozvěděli, že John Romero prodejem nově vytvořené úrovně One Humanity do hry Doom II vybral přes 25 tisíc eur, čili cca 640.000 Kč. Všechny tyto peníze už putují Červenému kříži operujícímu na Ukrajině a také do UN Central Emergency Response Fund. Dále zpráva pokračuje v původním znění:
 
 
John Romero vytvořil své poslední úrovně či levely do Doomu II před necelými třemi dekádami a od té doby už sám nechal tuto hru z roku 1994 spát. Nyní se ale rozhodl si opět vzpomenout na práci s editorem úrovní a vytvořil zcela novou úroveň, kterou si můžeme pořídit za 5 eur. Všechny takto vybrané peníze pak půjdou na účet Červeného kříže a UN Central Emergency Response Fund. 
 
 
Úroveň nazvanou "One Humanity" si můžeme stáhnout v podobě .wad souboru pro Doom II ve verzi pro moderní systémy. Po zakoupení pak může každý zákazník provést celkem tři downloady. 
 
Romero si přitom na původní hry Doom takto nevzpomněl poprvé. V roce 2016 totiž rovněž vytvořil novou úroveň, ovšem právě pro Doom I a tehdy šlo o přepracovanou verzi mapy E1M8 "Tech Gone Bad". 
 
Dobře si také pamatujeme na Romerův Sigil, rozšíření k 25. narozeninám Doomu, které nabízelo 9 levelů pro singleplayer a stejné množství pro multiplayer (resp. deathmatch) vytvořených pomocí komunitního editoru Doom Builder 2. Sigil byl zřejmě úspěšný počin, neboť se Romero rozhodl připravit i pokračování Sigil 2. 


reklama