reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

13.4.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
První fotografie Nokie N-Gage 2 - Vše co Vás kdy zajímalo o Bluetooth - Americký DVD přehrávač cenzurující "závadné" scény - Q-Zone, nechť mobily mlčí...
První fotografie Nokie N-Gage 2

Jednomu ze zahraničních uživatelů se podařilo pořídit tuto fotografii napůl herní konzole a napůl smartphonu, Nokie N-Gage 2, jež potvrzuje ohlášené a očekáváné parametry - tj. konec volání s přístrojem naplacato a normálně umístěný MMC slot, k němuž lze přistupovat bez nutnosti neustále vytahovat akumulátor.





Vše co Vás kdy zajímalo o Bluetooth

Společnost Logitech nabízí na svých stránkách vedle produktového FAQ také tento anglický PDF dokument obsahující velmi podrobné informace o technologii Bluetooth. Ve formě často kladených otázek se tak můžete dozvědet nejen jaký je rozdíl mezi BT a Wi-Fi nebo co je to Bluetooth SIG, ale také třeba i to, co že je to vlastně to Bluetooth párování.

Americký DVD přehrávač cenzurující "závadné" scény

Zatímco příznivci avantgardního filmu a diváci z řad studentstva vítají filmy v originální podobě tak, jak je autor natočil a jakékoliv zásahy do díla pokládají za kulturní zločin, tvůrci systému Clear Play mají evidentně jiný názor. US Supermarket Walmart se chystá začít prodávat DVD přehrávač (Thomson), který bude umět přeskakovat scény se sexuálně, agresivně nebo jazykově závadným podtextem.

Další paradox Ameriky - Clear Play, jenž některé filmy typu Fight Club zkrátí na 10minutový večerníček bez pochopitelného děje, přijde puritány na 6,58 USD měsíčně. Zájemci o tento skvost digitální techniky můžou zkusit řetězce Wal-Mart nebo Kmart, kde se DVD (zatím) značky Thompson má za 79 USD do několika málo měsíců objevit.


Q-Zone - nechť mobily mlčí...

Firma Bluelinx vyvinula technologii nazvanou Q-Zone, která využívá komunikace skrze Bluetooth a umí automaticky přepínat telefony na patřičných místech (nemocnice, divadlo, knihovna, ...) do tichého profilu, resp. módu. Tento bezesporu přínosný nápad má ale hned několik háčků - jednak zdaleka ne všechny mobily, smartphony a komunikátory dnes mají vestavěný BT a pak je tu také problém nutnosti softwarové podpory ze strany PDA, bez které jsou to pořád prostě jen přístroje s BT. Někteří novináři se také domnívají, že spousta uživatelů nebude nadšena z nápadu a možnosti externích zásahů do chodu jejich přístroje, uplatnění by ovšem technologie mohla dojít ve firemním sektoru, a to v úpravě pro integrované digitální fotoaparáty, na které je firemní klientela u svých zaměstnanců z obavy před průmyslovou špionáží tak citlivá.
reklama