reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

19.4.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Fujistu Siemens Pocket LOOX 4xx právě prošel certifikací Bluetooth - Bluetooth bondovka v podobě papouška - Chystá Toshiba další VGA model? - Heroes of Might & Magic 3 pro Pocket PC!
Fujistu Siemens Pocket LOOX 4xx právě prošel certifikací Bluetooth


Přístroje FS Pocket LOOX série 4xx se objevily jako schválené produkty na webu Bluetooth Qualification Program, což je přesunuje z tábora "údajně chystaná PDA" do "co nevidět na trhu." Web bohužel neuvádí žádné další parametry, dle FirstLoox.org ale můžeme očekávat Windows Mobile 2003 (zda půjde o WM 2003 SE není jisté), CPU Intel PXA255 taktovaný na 300 MHz, 64 MB RAM, 32 MB ROM, 16bitový displej rozlišení 240 x 320 s úhlopříčkou 89 mm a SDIO slot.

PDA Fujitsu Siemens Pocket LOOX 4xx se mají objevit během letošního května za 299 EUR (335 EUR za BT verzi).

Bluetooth bondovka v podobě papouška

bluetooth parrot
Jistý Rik Abel nabízí jednoduché řešení problému pro osoby, kterým je nepříjemné mluvit do Bluetooth HF a často vypadat s téměř neviditelnou bondovkou tak trochu divně. Řešením se má stát jeho mechanický papoušek, který sedí na rameni a má v sobě jak mikrofon, tak sluchátko. Při hovoru to tedy vypadá, že mluvíte s papouškem.

Toshiba e805Chystá Toshiba další VGA model?

Dle webu PocketPCTools.com, se novinka označovaná jako Toshiba e830 objeví někdy v průběhu léta a lišit se od nynější Toshiby e800 (e805) bude jednak použitím 520 MHz procesoru nové generace z rodiny Intel PXA270, také má již mít jak Bluetooth, tak i Wi-Fi (pokud jde o vestavěnou bezdrátovou konektivitu, pak Toshiba e800 stavěla uživatele do nepříjemné pozice BT nebo Wi-Fi) a prakticky jistě se objeví i WM 2003 SE. Vše ostatní po hardwarové stránce zůstane při starém, tj. velký 4palcový displej (úhlopříčka 102 mm) s VGA rozlišením, 128 MB RAM a 64 MB ROM. Co se týče ceny, pak se očekává, že bude stanovena na 600 USD.


Heroes of Might & Magic 3 pro Pocket PC!

Na webu Games-Art.com se objevil velice zajímavý článek, dle něhož vyvíjí blíže nespecifikovaný ruský developer port legendární tahové strategie Heroes of Might & Magic 3 pro Pocket PC. Tato hra byla velmi dobře přijata jak "profesionálními," tak i svátečními hráči, úspěch kapesní verze by tedy byl prakticky zaručen.

Dotyčný již zprovoznil vykreslování mapy, aktivní objekty a funguje už i systém mající na starosti umístění hry do dynamicky přidělované paměti. Dle vlastních slov tvůrce bychom se jednoho dne mohli dočkat i multiplayeru přes GPRS, Bluetooth a infraport.
reklama