reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

28.4.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
palmOne Universal Connector a nová Zire - Velké porovnání Windows Mobile 2003 a Windows Mobile 2003 SE - První handheldy s 802.11g na dohled? - Samsung chystá mobil s hlavním displejem typu OLED - Co se stalo, když jednou Palm Zire někoho OPRAVDU naštval
palmOne Universal Connector a nová Zire

Jak vidno z dalších dvou fotografií chystaných modelů palmOne Zire 31 a palmOne Zire 72, je zřejmé, že se společnost palmOne rozhodla odstranit "Universal Connector" z řady Zire, namísto tohoto budou mít oba přístroje port Mini USB, jež je k vidění u Tungstenu E a Zire 21.


Velké porovnání Windows Mobile 2003 a Windows Mobile 2003 SE

Velmi pěkné srovnávací screenshoty operačních systémů Windows Mobile 2003 a Windows Mobile 2003 Second Edition se objevily na webu PDA Gold, doprovodné komentáře jsou sice psány anglicky, to ale příliš nevadí, protože článek stejně tvoří hlavně sejmuté obrazovky.


Today screen


atherosPrvní handheldy s 802.11g na dohled?


Zatímco se většina výrobců PDA pozvolna přesouvá do fáze, kdy vypadá hloupě nemít ve svém lepším modelu modul pro 802.11b, firma Atheros již vizionářsky nabízí bezdrátový čipset 802.11g určený pro handheldy, což znamená, že se časem podobně vybavených PDA (a snad i smartphonů) určitě dočkáme.

Pro úplnost dodejme, že s příchodem standardu 802.11g by datové přenosy byly téměř 5x rychlejší.

Samsung chystá mobil s hlavním displejem typu OLED

Společnost Samsung sdělila, že představí svůj první mobilní telefon s OLED displejem během letošního června. Bavíme se tu samozřejmě o displeji hlavním, nikoliv o externím rozměrů v řádu desítek pixelů. A jak takový velký OLED displej vypadá můžete sami zjistit z ilustrační fotografie vpravo.

Co se stalo, když jednou Palm Zire někoho OPRAVDU naštval

Je 100x osvědčeným pravidlem, že agresivním lidem nepatří do rukou žádné drahé technické hračky, PDA nevyjímaje, jinak to snadno může skončit tak, jak je zachyceno na fotografii dole. Oficiální vyjádření palmOne, zda se na podobné případy vztahuje záruka, se nám nepodařilo do uzávěrky sehnat... :)


smashed zire
reklama