reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

30.4.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
3,5" disketová mechanika nebo čtečka paměťových karet? - Pretec ohlašuje 7 nových SDIO komponent! - Přenosná televize pro notebook - Pohled do nitra nových Secure Digital karet Panasonicu
iomega7in1.gif3,5" disketová mechanika nebo čtečka paměťových karet?

Poslední novinka společnosti Iomega je tak trochu obojí, externí USB mechanika totiž vedle dnes již nepříliš používaných 3,5" disket umí pracovat i se všemi 6 druhy paměťových karet. Její cena byla stanovena na 60 USD.

Pretec ohlašuje 7 nových SDIO komponent!

Pretec, firma dobře známá svými paměťovými médii, zařadila do své nabídky hned 7 nových kousků příslušenství a ne jen tak ledajakého, protože všechny tyto komponenty jsou vybaveny SDIO rozhraním. Jmenovitě se jedná o: SD WLAN (802.11b), SD Bluetooth, SD GPS přijímač, SD 56K modem, SD digitál (1,3 Mpix) a SD čtečku čárových kódů. Ceny doplňků se pohybují v rozmezí 80 - 200 USD.

Digitál bude k dispozici pouze OEM zákazníkům, čtečka čárových kódů má být zase určena jen pro firemní klientelu.



    lifeview_tv_walkerPřenosná televize pro notebook

    Firmou ECS v Anglii distribuovaný TV tuner velmi připomínající véčkové mobilní telefony lze k notebooku připojit přes port USB 2.0 a využívat všech výhod mobilního TV příjmu.

    Zařízení podporuje všechny 3 světové standardy, takže může pracovat v Evropě i v USA a obsahuje MPEG enkodér (MPEG 1, 2, 4) pro uložení záznamu TV vysílání v rozumné kvalitě i velikosti na HDD.

    Pohled do nitra nových Secure Digital karet Panasonicu

    Ani společnost Panasonic nechce zůstat pozadu za ostatními výrobci, proto i ona představila svoji další kolekci paměťových médií typu Secure Digital a miniSD. Secure Digital karty kapacity 1 GB dnes již sice nejsou žádnou vzácností, ovšem spatřit, jak vypadají tyto karty zevnitř, to se zatím poštěstilo jen málokomu, vychutnejme si tedy tuto vzácnou příležitost jaksepatří.








    reklama