reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

27.5.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Distribuce herní konzole Nokia QD začíná - MP3 přehrávač tvaru vejce - Již 40 firem testuje OQO - Seiko připravuje Bluetooth telefon tvaru hodinek - Update Toshiby e800 na WM 2003 SE zdarma ke stažení!
Distribuce herní konzole Nokia QD začíná

Společnost Nokia ohlásila, že distribuce handheldu Nokia N-Gage QD (o přístroji více zde) právě začala, vedle Evropy se mohou těšit také zájemci v Africe a Asii. Nokii QD se předpovídá úspěšnější prodej než předchůdci, protože dotovaná cena může na některých trzích dosáhnout, resp. klesnout až na 60 USD.

MP3 přehrávač tvaru vejce

EraTech EMP-ZII
Firma EraTech, jež stojí i za designem MP3manu rozměrů a tvaru mince, vydává další neobvyklost - opět je to přehrávač digitální hudby, tentokrát ovšem ve tvaru slepičího vejce. Zařízení bude mít i malý displej na předvádění fotografií známým a bude prodáváno ve 3 verzích: 128 MB, 256 MB a 512 MB.

OQO CeBitJiž 40 firem testuje OQO

Produkt jménem OQO (o němž se více dozvíte v tomto článku), který vyhrál již několik nelichotivých titulů typu "vapourware roku" (zboží, jež se ohlásí a pak se nic neděje), se údajně opět pohnul o krok směrem ku zdárnému uvedení na trh. Tentokrát firma vybrala celkem 40 potenciálních korporátních zákazníků, kteří dostali OQO na testování.

Firma rovněž velmi sebejistě tvrdí, že: "Během jednoho dvou let prodáme každou vyrobenou jednotku OQO!" Cynik by patrně poznamenal, že jestli bude firma vyrábět stejným tempem jako uvádět přístroj na trh (původně se OQO mělo objevit již v roce 2002), počet kompletních kusů půjde spočítat na prstech jedné ruky.

Seiko připravuje Bluetooth telefon tvaru hodinek

Dle zatím dostupných zpráv to vypadá, že Seiko pracuje na Bluetooth telefonu tvaru hodinek, jež bude nazýván Phatch. Součástí telehodinek bude i BT headset a podpora základních organizačních funkcí - práce s kontakty atd.

Update Toshiby e800 na WM 2003 SE zdarma ke stažení!

Společnost Toshiba vystavila na své support site update délky 19 MB, kterým si majitelé Toshiby e800 můžou patchnout svoje handheldy na Windows Mobile 2003 Second Edition. Pro upgrade je třeba ActiveSync 3.7.1. Výhod WM 2003 SE samozřejmě mohou využívat pouze patřičně napsané aplikace.
reklama