reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

31.5.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
802.11b brzy i v mobilech - Externí CompactFlash slot pro Sony Clié - 75 % britských cestujících po železnici má zájem o Wi-Fi - Chodící robot ovládaný HP iPAQem H2210
802.11b brzy i v mobilech

Japonský dodavatel komponent, Alps Electric, představil miniaturní 802.11b WLAN čip, který se má co nevidět objevit v zatím nespecifikovaných mobilních a chytrých telefonech, zprvu velice pravděpodobně pouze japonských.

Firma by svůj produkt ráda viděla i v PDA a digitálních fotoaparátech, zatím to ale vypadá, že nejslibněji se vyvíjí spolupráce právě na poli telefonů.



Externí CompactFlash slot pro Sony Clié

Společnost Sony má již velmi brzy začít s prodejem externí čtečky paměťových karet jménem Sony HNT-CF1 vybavené jediným slotem pro CompactFlash karty za zatím blíže neupřesněnou cenu.


75 % britských cestujících po železnici má zájem o Wi-Fi

Až neuvěřitelně budou patrně znít našinci výsledky marketingové studie sponzorované firmou WISP Broadreach - 75 % obyvatel Velké Británie uvedlo, že by ve vlaku používali služeb Wi-Fi sítí, tedy za předpokladu, že by byly ve vlacích bezdrátové sítě široce dostupné

robosapienDalším zajímavým zjištěním bylo, že 72 % obchodních cestujících by při cestování dalo před autem přednost Wi-Fi vlaku.

Chodící robot ovládaný HP iPAQem H2210

Elektronický mazlík pojmenovaný RoboSapien je robotem určeným pro zábavu, jenž se dá za necelých 100 USD sehnat na místech typu BestBuy. Dle osob, které si jej již zakoupily, chodí velmi dobře a i konfrontace s mazlíčky živými je údajně velmi zábavná. Jedním ze způsobů, jak tohoto plecháče ovládat, je i HP iPAQ H2210 a aplikace Nevo proměňující Pocket PC v dálkové ovládání.
reklama