Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

3.6.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
První setkání KPPDA (klubu přátel pda) 18.6.2004 v Českých Budějovicích - ATP představuje 512 MB miniSD kartu - Sítě 4G otestovány mimo laboratoř, mobilní download až 300 Mbps
První setkání KPPDA (klubu přátel pda) 18.6.2004 v Českých Budějovicích

Kde : Budvar bar, Krajinská 27, České Budějovice
Začátek: mezi 18 – 19 hodinou
Závazné přihlášky (z důvodu kapacity salonku) posílejte na 602144065, 777081774 nebo na mail jaroslav.salcer@tiscali.cz či dannyson@volny.cz.

Program prvního informativního setkání (není nutno vlastnit pda a nezáleží na věku):
1. Cíl setkání - výměna zkušeností s různým softwarem, rady pro začínající dospělé i děti, vzájemná podpora při problémech s instalací nebo funkčností softu
2. Rozdíly mezi platformou ppc a palm, jaké pda koupit, na co budeme pda používat, sdělení výhod a nevýhod pro nové účastníky, kteří nejsou rozhodnutí co koupit.
3. Na co se dá pda použít (obě platformy).
4. Ukázka nejběžnějších pda obou platforem.
5. Naše zkušenosti, problémy, klady a zápory různých značek pda, displeje, výdrže baterií, dostupnost servisu, postupně lze přejít do diskuse.
6. Koupit starší či nové pda?
7. Návrhy účastníků na program dalších setkání, jak často se asi scházet, asi by stačilo 1x za 2 měsíce, který den by byl nejvhodnější.
8. Na další setkání můžeme zajistit pozvání odborníků z oborů např GPS navigace, mapy na pda, české tvůrce programů pro pda atd.






ATP představuje 512 MB miniSD kartu

miniSD card
Společnost ATP se pochlubila 512 MB paměťovou kartou v miniSD formátu, která bude dražší než Váš telefon a docela jistě ji budete díky miniaturní velikosti stále někde zapomínat. Dodejme ještě, že média miniSD nejsou těmi nejmenšími na světě, ještě o fous drobnější jsou karty typu T-Flash.

Sítě 4G otestovány mimo laboratoř - mobilní download až 300 Mbps

Společnost NTT DoCoMo odhalila výsledky svého detailního testu týkajícího se sítí 4. generace. Během testu bylo dosaženo maximální downstream přenosové rychlosti 300 Mbps s průměrem kolem 135 Mbps, jež byly naměřeny v autě pohybujícím se rychlostí 30 km/h asi 800 - 1000 m od antény.