reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

4.6.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Japonsko: "Zapomeňte na polyfonii!" - Drobné digitální krádeže - Yondwin PKB-800, univerzální PDA klávesnička
Japonsko: "Zapomeňte na polyfonii!"

Místními uživateli kdysi tak nadšeně přijaté polyfonní zvonění je dnes v zemi vycházejícího slunce už pasé. Posledním hitem jsou videoklipy přehrávané namísto obvyklé vícehlasé melodie, mobilního telefonistu tak může na příchozí hovor upozorňovat třeba kytarové sólo jeho oblíbené hvězdy. Sbírku jednohlasých melodií každopádně ještě nemažte, retro styl časem určitě přijde znovu do módy...

Drobné digitální krádeže

cameraphone
Opět v Japonsku se rozšiřuje zajímavý fenomén označovaný jako "digitální zlodějina." Jde o to, že prodavači novin, časopisů a knih jsou stále nešťastnější z rostoucího počtu majitelů chytrých telefonů vybavených stále pokročilejšími digitálními aparáty, se kterými si zákazník jen vyfotí, co jej zajímá a noviny či knihu si prostě nekoupí.

Jelikož je 60 % japonských mobilů vybaveno digitálem, dal se podobný problém časem předpokládat. K již zakázaným místům pro smartphony patří fitness kluby i veřejné lázně a vypadá to, že se brzy přidají i trafiky a knihovny.


Yondwin PKB-800 - univerzální PDA klávesnička

Taiwanská společnost Yondwin představila na výstavě Computex 2004 svoji univerzální PDA klávesničku označenou jako PKB-800. Zařízení komunikuje skrze infraport a rozumí si s Palm OS i Pocket PC přístroji (spokojí se s čímkoliv od Palm OS 3.5 až po Windows Mobile 2003).

Klávesnička má vlastní LiIon baterii, jež vydrží až 6000 h ve standby módu nebo až 500 h v plném nasazení. Periferie vážící 125 g zabírá při rozevření prostor o rozměrech 90 x 129 x 18 mm. Cena zatím neznámá.



reklama