reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

17.6.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Nokia připravuje headset s palivovým článkem, gumové displeje a bezdrátové placení - Bluetooth a Wi-Fi, společně na věčné časy - Stavíme kolébku z papíru pro Sony Clié
Nokia připravuje headset s palivovým článkem, gumové displeje a bezdrátové placení

Nokia logoDle IHT Online Edition pracuje společnost Nokia čile i na mobilních technologiích zítřka, konkrétně bylo zmíněno několik zajímavých náznaků. Nokia především testuje bezdrátové platby vyřizované přes telefon, dále byla řeč o vývoji různých druhů displejů (ohebných a natáhnutelných - zkrátka cokoliv co se bude lišit od dnešního svítícího obdélníčku) a dokonce prý se vyvíjí Bluetooth headset, jež bude poháněn miniaturním palivovým článkem a vydrží na drobet methanolu i 10 h provozu.

Bluetooth a Wi-Fi, společně na věčné časy

Velmi dobrou zprávou přispěla do dnešních novinek firma Philips Semiconductors, která představila čip integrující v sobě jak Wi-Fi, tak i Bluetooth. Pro výrobce PDA z toho plyne snadnější implementovatelnost i nižší náklady a pro zákazníka za méně peněz oba bezdráty najednou. Pro odstranění problémů s umístěním dvou 2,45 GHz vysílačů tak blízko u sebe obsahuje čip mezi BT a Wi-Fi speciální čtyřdrátový interface.

Stavíme kolébku z papíru pro Sony Clié

O tom, že japonské umění origami dokáže vykouzlit z obyčejného kusu papíru často úžasně bohaté tvary nejrůznějších předmětů, zvířat či osob, není jistě nejmenšího sporu. Zajímavý dodatek k již tak početné sbírce postavitelných věcí se ale objevil na stránkách Tokio Palm Tech-Lab. (překlad zde), který jasně naznačuje, jak si svépomocí postavit kolébku pro handheldy z řady Clié PEG-SJ/TJ/TH.


paperclie
reklama