reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

7.7.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Pocket LOOX v70, lokální varianta FS LOOXe 720? - Tungsten T běžící na Pocket PC? - Kdy bude další verze operačního systému MS Smartphone? - Drink Guard, elektronický strážce piva - MP3/WMA přehrávač ve tvaru audiokazety
Pocket LOOX v70, lokální varianta FS LOOXe 720?

Firma Fujitsu nabízí pouze v Japonsku přístroj Pocket LOOX v70 vybavený vestavěným 1,3 Mpix CMOS digitálním aparátem (F2,8, 60 cm - nekonečno, 1280 x 960 pixelů) a lokalizovanou verzí Windows Mobile 2003 Second Edition, model bude podle všeho dostupný jen v této zemi.

PDA běží na procesoru Intel PXA270 taktovaném na 520 MHz, nabízí 128 MB RAM a 64 MB flash ROM. Mimo displeje rozlišení VGA s úhlopříčkou 94 mm se uživatelé dále dočkají Wi-Fi modulu podporujícího 802.11b a slotů CF Type II a SDIO. LiIon akumulátor slibuje výdrž až 13 h, objemnější kus zakoupitelný mezi příslušenstvím pak celých 20 h provozu. PDA rozměrů 73 x 16,9 x 118 mm připomíná Pocket LOOX 720, který se má začít již velmi brzy prodávat v USA i Evropě (více o LOOXech řady 700 zde).





Tungsten T Pocket PCTungsten T běžící na Pocket PC?

Obrázek Tungstenu běžícího na Pocket PC, který se objevil na nejednom zahraničním fóru věnovaném PDA, je samozřejmě falešný, ale neztrácejme naději, jak již naznačil jeden z microsoftích zástupců, nic dnes není nemožné, a to ani na poli operačních systémů pro kapesní počítače, je tedy pravděpodobné, že se v této oblasti dočkáme ještě nejednoho překvapení...

motorola MPx200Kdy bude další verze operačního systému MS Smartphone?

Na základě zatím nepotvrzených informací se spekuluje o tom, že další verzi operačního systému Microsoftu určeného pro chytré telefony (Windows Mobile for Smartphone) spatříme kolem srpna 2005. Netřeba opakovat, že letošní rok bude ve znamení Windows Mobile for Smartphone 2003 Second Edition.

Drink guardDrink Guard, elektronický strážce piva

Jednomu pravidelnému návštěvníkovi velšských hospod se podařilo vyvinout zařízení pojmenované Drink-Guard. Jedná se o jakýsi uzamykatelný digitální špunt na láhev, který dá majiteli případně najevo, že s nápojem bylo pohnuto, takže dotyčný se nemusí obávat zdržet se déle na toaletě případně u jukeboxu.

MP3/WMA přehrávač ve tvaru audiokazety
MP3 Cassette
Pro milovníky zařízení a doplňků v retro stylu nabízí Aria za 56,39 GBP tento originálně pojatý MP3/WMA přehrávač, který poslouží i jako diktafon.

Jediným zádrhelem je pouhých 128 MB paměti, na druhou stranu ale přístroj disponuje MMC slotem, takže není problém paměť rozšířit.
reklama