reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

12.7.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Palm Zire 71, který vydrží i přes 25 hodin práce! - Bluetooth pomáhající při hledání zavazadel - Trpí Váš Palm Zire 21 ztrátou paměti? Dejte si jej dál od mobilu... - Digitální budík vypínaný výstřelem
Palm Zire 71, který vydrží i přes 25 hodin práce!

hacked Zire
Problémy s akumulátory, nabíjením na cestách a mizernou výdrží PDA řeší různí majitelé různě - část se spravedlivě vzteká nad malými vestavěnými akumulátory, které vydrží sotva den nasazení, další se tváří že mu to nevadí a třetí se uchylují k nejrůznějším alternativním napájecím způsobům. Do třetí skupiny patří i náročný majitel vyfoceného Palmu Zire 71, který se rozhodl problémy s výdrží vyřešit jednou provždy, a to velmi radikálně. Předně zakoupil 4 ks NiMH akumulátorů kapacity 2100 mAh za bratru 15 USD a následně přistoupil k hardwarové operaci, při níž byl Zire 71 vyoperován nevyměnitelný LiIon akumulátor a nahrazen zmíněnými NiMH bateriemi. Další informace a dojmy viz toto diskuzní fórum.

Výdrž je doslova fantastická - od posledního nabití přístroj jede už 25 hodin a stále ještě drží, mimochodem, autor modifikace zdůrazňuje, že používá zásadně 100 % podsvícení. Inu, výrobci a marketingová oddělení myslí na všechno a věřte nám, že není náhoda, že poslední PDA poháněné snadno nahraditelnými AA články bylo Sony Clié SL-10... Mimochodem, AA články jsou na světě již přes 30 let a nevypadá to, že by se v nejbližší době chystaly na odpočinek.




Zire 21Bluetooth pomáhající při hledání zavazadel

bluebird
Dalším chytrým udělátkem využívajícím bezdrátové technologie Bluetooth je BT visačka k tašce či kufru, která se v momentě, kdy je v dosahu Váš telefon, zuřivě rozbliká a dá tak o sobě (a potažmo zavazadle) v přecpaném výdejním prostoru vědět. Hračičkové doufají, že se časem dočkají i melodií a různobarevných efektů.

Trpí Váš Palm Zire 21 ztrátou paměti? Dejte si jej dál od mobilu...

robot alarm clockDle řady uživatelů i podpory palmOne mohou kapesní počítače Palm Zire 21 v blízké přítomnosti mobilního telefonu ztratit obsah paměti RAM. Doporučené řešení problému je držet oba přístroje raději dále od sebe.

Digitální budík vypínaný výstřelem

Digitální budíky většinou nechávají díky své vcelku úzce vymezené funkčnosti redakci Světa PDA poměrně chladnou, ovšem o tomto unikátním kousku se nešlo nezmínit. Umožňuje totiž svému majiteli vypínat jej v rámci ranní deprese a co největšího pocitu zadostiučinění s pomocí speciální pistole (nikoliv 0.357 magnum, ale infra).
reklama