Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

3.8.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Siemens "cross to type" SK65 - ASUS odkládá ASUS MyPal A730 - Toshiba e830 přece jen bude?
Siemens SK65
Siemens "cross to type" SK65

Poslední novinka společnosti Siemens přináší nápad natolik skvělý a přitom jednoduchý, až se člověk musí divit, že to někoho nenapadlo dříve - Siemens SK65 obsahuje QWERTY klávesničku decentní velikosti, jež se "vytahuje" tak, že uživatel otočí jednu z polovin přístroje o 90°. Samotný Siemens nazývá tento postup "cross to type" (otoč, abys mohl psát).

Triband GSM/GPRS Siemens SK65 má Bluetooth, naopak velmi neobvykle nemá vestavěný digitální fotoaparát, jeho LCD displej zobrazí 65536 barev při max. rozlišení 132 x 176 pixelů, paměti RAM je celých 64 MB. Model běží na vlastním OS Siemensu, což může někdo po Series 60 u Siemensu SX-1 vnímat jako zápor.

ASUS odkládá ASUS MyPal A730

MyPal A730Firma ASUS již handheld ASUS MyPal A730 oficiálně oznámila, takže jeho příchod na trh se očekával ještě v průběhu léta. Nyní to ale vypadá, že se zařízení dočkáme nejdříve někdy na podzim, ASUS totiž oznámil, že MyPal A730 bude dostupný nejdříve ve svém rodném Taiwanu a je takřka 100 % jisté, že se před tímto datem neobjeví nikde jinde.

Toshiba e830 přece jen bude?

Navzdory systematicky šířené zprávě, že Toshiba opustí koncem roku trh s PDA, se stala jedna velmi zajímavá věc - schvalovací úřad FCC vydal povolení, jež umožňuje Toshibě prodávat v USA její poslední PDA jménem Toshiba e830. Připomeňme, že má jít o handheld vybavený VGA displejem, Wi-Fi a procesorem Intel PXA270 taktovaným na 624 MHz (pravděpodobně se ukáže i jeho bratr s modrým zubem). Toshiba samozřejmě chce držet vše co nejdéle pod pokličkou, opět se ale spekuluje o vydání 15. září.