reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

17.9.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Encyklopedický handheld Sharp PW-C8000 - Philips 755, mobil s dotekovým displejem - Kolik hardware měl k dispozici Google v roce 1999?
Encyklopedický handheld Sharp PW-C8000

Přístroj Sharp dictionary
Sharp PW-C8000 se nedá označit za čistokrevné PDA, jedná se totiž o jakousi digitální encyklopedii, kerá obsahuje celkem 71 rozdílných slovníků a publikací, včetně například encyklopedie Britannica nebo oxfordského anglického slovníku. Společnost tvrdí, že jde o doposud nejobsažnější elektronickou encyklopedii, čemuž se dá klidně i věřit, protože se zatím jedná o jediný produkt svého druhu. Slovník - encyklopedie má slot na SD média, QWERTY klávesničku a lze jej připojit k TV pro lepší čtení informací.

Philips 755, mobil s dotekovým displejem

Philips 755Dotekovým displejem vybavený Philips 755 je zajímavý tím, že ačkoliv se nejedná o smartphone (stojí od 180 USD), přesto je mobil vybaven dotekovým displejem na kteý lze psát po vzoru PDA přiloženým stylem. Primární idea je taková, že vyfotíte MMSku, podepíšete o odešlete známým, dá se očekávat i nějaká ta poznámková aplikace ve stylu poznámkového bloku.

Z dalších známých parametrů - výdrž přes 5 h hovoru, VGA digitál, 7 MB paměti, 16bitový displej a emailový klient.

Kolik hardware měl k dispozici Google v roce 1999?

A perlička na závěr, fotografie zobrazujicí veškerý hardware, na němž běžel v roce 1999 vyhledávač Google, dnes jedna z nejpoužívanějších a nejrozšířenějších vyhledávacích služeb.


google 1999
reklama