reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

20.9.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Treo 650 a Tungsten T5 zmíněny na webu palmOne - Panasonic a koncepty komunikačních zařízení budoucnosti - Matsushita začíná používat lidskou kůži jako přenosové médium - Mobilní telefon PetsCell pro psy
Treo 650 a Tungsten T5 zmíněny na webu palmOne

palmOne Treo 650 Tungsten T5
Prozatím se informace o chystaných novinkách palmOne objevovaly výhradně z anonymních asijských zdrojů, což jim na důvěryhodnosti příliš nepřidávalo. Je tu ale jeden důkaz, který o příchodu obou novinek svědčí takřka se 100 % jistotou. Jde o to, že společnost palmOne se už dlouho nemůže tvářit jakoby nic, když se i na jejím webu u GPS Navigatoru na chvíli objevil text obsahující formulaci, že jde o "GPS Units for Tungsten T3 / T5 / Zire 72 / Treo 650." Mimochodem, stejný údaj byl také u Bluetooth GPS Navigator, což dokládá, že palmOne Treo 650 bude mít i Bluetooth.

Panasonic a koncepty komunikačních zařízení budoucnosti

Společnost Panasonic na akci ITU TELECOM ASIA 2004 předváděla mnohé, mezi jinými i tuto extravagantní kolekci "Beyond 3G" komunikačních zařízení budoucnosti. Jeden z 5 modelů si můžete prohlédnout níže - má GSM modul, loušťku 12,9 mm, Javu a 3 Mpix digitál.





Matsushita začíná používat lidskou kůži jako přenosové médium

SkinSpolečnost Matsushita úspěšně zkomercionalizovala technologii přenosu informací přes lidskou kůži. Funguje to tak, že například obchodní agent vybavený speciálním náramkovým minipočítačem se po objednávce zákazníka dotkne prstem digitální informační karty u zboží a tato informace je následně přehráta do PDA. Po položení zboží na váhu a dalším dotknutí prstu se objeví na displeji další informace včetně ceny. Technologii lze použít ke komunikaci člověk - člověk i člověk - stroj, takže společnost doufá, že se ji podaří prodat na co nejvíce míst a do nejrůznějších oblastí - domácí bezpečnost, digitální dotykové platby nebo třeba do nemocnic jako identifikaci pacientů.

PetsCellMobilní telefon PetsCell pro psy

Firma PetsMobility nabízí zařízení nazvané PetsCell, jinak též regulérní mobil pro psa, který se mu připevní na jednu z pacek. Pokud majitel zavolá, hovor se automaticky zvedne a dotyčná osoba může se svým domácím miláčkem pohovořit. PetsMobility nabízejí volitelně i GPS modul, takže ani ten nejtoulavější pes se už jenom neztratí.
reklama