reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

1.10.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Víte kolik bude stát Dell Axim X50? - Trh zapomíná na hloupé telefony - Palivový článek pro smartphony
Dell Axim X50 Pocket PCVíte kolik bude stát Dell Axim X50?

Podle posledních dostupných informací to vypadá, že se v řadě Dell Axim X50 opět dočkáme 3 modelů v sérii, jak je koncekonců u Dellu již drahnou dobu zvykem - Dell Aximu X50 v podobě lowendové s 416 MHz CPU za 299 USD, střední s 520 MHz za 399 USD a highendové (Axim X50V) s 624 MHz CPU, Bluetooth čipem a Wi-Fi modulem za 499 USD.

To "V" za označením produktové řady bude zřejmě znamenat VGA rozlišení, nejvyšší model řady nabídne podobně jako u HP rozlišení 640 x 480.

Trh zapomíná na hloupé telefony

Obrázek “http://www.blinkenlights.de/images/arcade/etc/mobile-closeup-medium.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
Je to smutné, ale je to tak. Zatímco se každý výrobce mobilní techniky chvástá, co všechno se mu podařilo do mrňavé krabičky nacpat, na trend úplně opačný, tedy "dumb-phony", hloupé telefony vybavené pouze základními funkcemi, pamatuje málokdo. Nemluvě o tom, že sehnat dnes nový kvalitní telefon, jež není vybaven barevným displejem, je takřka nemožné a vše bude ještě horší, barevnější a s více funkcemi.

Palivový článek pro smartphony

Firmy NTT DoCoMo a Fujitsu Laboratories Ltd. společně ohlásily prototyp věci, kterou nazývají palivovým mikročlánkem pro mobilní a chytré telefony. Ironií osudu je tento "mikro" článek větší než samotné zavřené véčko a 2x tak těžký (152 x 57 x 16 mm, váha 190 g), to mu ale nikterak neubírá na funkčnosti.

Dokončení vývoje se plánuje na konec roku 2005, kdy se produkt objeví nejprve na japonském trhu. Zda budou společnosti usilovat o další zmenšení nebylo zmíněno.



reklama