reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

7.10.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
HP iPAQy série hx2000 budou mít kryt displeje - LCD displej s integrovanou čtečkou otisků prstů - JVC J4, chodící Bluetooth robot
HP iPAQy série hx2000 budou mít kryt displeje

Ve dnech, kdy si společnost HP osvojila Compaq, vyráběla řadu Pocket PC nazvaných HP Jornada, pro kterou byl mimo jiný tpický nezaměnitelný kryt displeje. Bohužel, po dokončení integrace Jornady zmizely a svět již zná jenom HP iPAQy. Je proto velmi potěšujícím zjištěním, že největší "Jornadovský" rys budou mít i nadcházející HP iPAQy série hx2000. Plastový kryt půjde odklapnout tak, jak je možno si prohlédnout na obrázku níže.



LCD displej s integrovanou čtečkou otisků prstů

thumbFirmě Casio se podařilo zkombinovat 1,2" (30 mm) LCD displej s optickým senzorem snímajícím otisky prstů, což teoreticky umožňuje výrobcům malé mobilní techniky, tedy zejména mobilních telefonů, zakomponovat do svých přístrojů i tento druh protekce. Casio tvrdí, že optické senzory jsou mnohem kvalitnější než jiné technologie, protože optika umí přečíst prst, i když je suchý, zaprášený atd.

Zlepšovák je stále ještě nejméně rok daleko, protože k němu samozřejmě bude třeba vyvinout také patřičný soft a vše řádně otestovat. Mimochodem, rozhlédněte se kolem sebe v práci, kavárně nebo kde právě trávíte čas, jako by telefonní displeje nebyly již tak dost upatlané a ještě na ně neustále otiskovat palec...

JVC J4 - Chodící Bluetooth robot

Na právě probíhající japonské akci CEATEC 2004 se objevil i tento pohledný chodící robot firmy JVC, který je zjevnou odpovědí na obdobně chodícího QRIO Sony. A teď ta lepší část - J4 je ovládán přes Bluetooth.


JVC J4
reklama