reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

11.10.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Pocket PC komunikátor Siemens SX66 - LG GKP8400, mobil pro diabetiky s analyzátorem krve - Chystá palmOne další handheld?
att_sx66.jpg imagePocket PC komunikátor Siemens SX66

Operátor AT&T bude nabízet v zahraničí zařízení pojmenované Simens SX66, jež nebude ve skutečnosti ničím jiným, nežli rebrandovaným MDA III nebo XDA IIs, tedy quadband handheldem vybaveným WM 2003 Phone Edition nabízejícícm BT, Wi-Fi i výsuvnou klávesničku. Žádný drobek, ale výkon a parametry mu jistě nikdo neupře.

LG GKP8400, mobil pro diabetiky s analyzátorem krve

lg kp8400
Jde o neobvyklou, ale smysluplnou svatbu dvou technologií - mobilní telefon GKP8400 společnosti LG funguje také jako mobilní tester krve. Test probíhá tak, že uživatel zasune do speciálního slotu kapku krve na proužku a dozví se důležité informace včetně hladiny inzulínu. Výsledky lze pro pozdější zpracování uložit do online databáze.

Pokud jde o ostatní vlastnosti mobilu, jedná se o solidní asijský průměr - LCD displej zobrazující 262 144 barev, vestavěný CIF digitál a 64hlasá polyfonie, ale o barvičky na displeji a podobné hlouposti u něj vlastně ani tak nejde...

Chystá palmOne další handheld?

Názor na poslední handheld společnosti palmOne je mezi Palm OS komunitou takřka stejný a nepříliš lichotivý, přes zjevné inovace typu větší akumulátor lidé postrádají mikrofon, vysouvací design i pevné kovové tělo, o Palm OS 6 nemluvě. Nyní webu PalmAddict sdělil jeden ze čtenářů jménem Jay2 něco ve smyslu: "palmOne Tungsten T5 je pouze polovina story, palmOne pracuje na dalším Tungstenu a toto zařízení je už dávno dole z rýsovacích prken."
reklama