reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

19.10.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Sharp se stahuje do Japonska - Robbie Williams na MMC kartě - CompactFlash Multimetr - První MP3 přehrávač vybavený Wi-Fi
sharp_zaurus_sl6000.jpg imageSharp se stahuje do Japonska

Po vzoru Sony a Toshiby se ze západních trhů začíná stahovat i firma Sharp, společnost totiž právě oznámila svůj záměr doprodat poslední modely řady Sharp Zaurus SL-6000 a potom opustit americký PDA trh. Sharp bude v nejbližší budoucnosti i nadále nabízet podporu pro již existující a rozšířené modely.

robbie_williams.jpg imageVelká škoda pro všechny příznivce handheldů, ale na druhou stranu, jestli se o sebe nějaká komunita dokáže postarat, jsou to právě majitelé linuxových PDA Sharp Zaurus.

Robbie Williams na MMC kartě

Britská firma Carphone Warehouse ohlásila svoji dohodu s EMI, jejímž produktem bude, že příští album Robbieho Williamse bude prodáváno také na MMC kartě. K online a CD-store prodeji tak přibyl další distribuční kanál určený speciálně pro majitele chytrých telefonů a PDA. Na kartě údajně budou i nějaké videosoubory.
graphic-dmm.jpg image
CompactFlash Multimetr


Co se týče tvarů, pak možná vypadá trochu neohrabaně, ale co do funkčnosti, pak je Graphic-DMM schopen rázem změnit libovolné PCMCIA nebo CF slotem vybavené PDA či notebook na digitální multimetr. Součástí výrobku je i software obsahující tučný help, srovnávající data ze dvou zdrojů a ukládající výsledky. Komplet může být Váš za 615 EUR.

První MP3 přehrávač vybavený Wi-Fi

Novinka pojmenovaná Aireo 2 je vybavena 20 GB HDD, 2,3" displejem, FM tunerem (mimo záznam umí i vysílat FM příjem do blízkého kompatibilního zařízení), podporou přehrávání MP3, WAV i WMA souborů a nemohou nepotěšit 2 audiojacky a rychlé rozhraní USB 2.0. To vše je pěkné, největší plus ale přehrávač získává za vestavěné Wi-Fi, s nímž je možno přistupovat do domácí sítě a potažmo i na internet, posluchač si tak může naladit třeba internetové rádio.

Zařízení měří 65 x 103 x 19 mm a váží 180 g.
reklama