reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

27.10.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Apple přidává fotografie k linni přehrávačů iPod - Graphene a počítače velikosti molekul - Automat na kupóny pro mobilní telefony
Apple přidává fotografie k linni přehrávačů iPod


Populární série multimediálních přehrávačů Apple iPod byla obohacena o nový model, který umí kromě přehrávání hudby na svém barevném displeji rozlišení 220 x 176 také zobrazit fotografie či jiné obrázky. K dispozici je i TV out výstup pro listování obrázky na obrazovce TV či projektoru pořádného rozlišení.

Apple iPod Photo je k dispozici v 40 GB (499 USD) a 60 GB (599) verzi, znamená to, že pojme až 10 000 - 15 000 písniček a jeho akumulátor vydrží až 15 h přehrávání hudby nebo 5 h listování obrázky.

Graphene a počítače velikosti molekul

GrapheneVýzkumníci z University of Manchester a Černogolovky vytvořili první samostatnou substanci, která má tloušťku přesně 1 atom. Strukturu, jež je velmi stabilní, ohebná a vodivá, nazvali "Graphene" a doufají, že bude tím pravým výrobním materiálem miniaturních počítačů velikosti molekul. V budocnu se totiž máme dočkat nanosoučástek pro mikroskopické počítače vytvořených právě z Graphene.

Automat na kupóny pro mobilní telefony

V Hong Kongu se dá najít leccos, například i tento automat, v němž si majitelé SIM karet určitého operátora mohou dobít svoji předplacenou kartu, platí se, jak jinak, než mobilem. Jistě není třeba příliš rozebírat, jak by umístění podobného automatu někde na nádraží dopadlo u nás...


SIM card vending machine

reklama