reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

16.11.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Další prototyp přístroje používajícího palivové články - Motorola A630 odložena o další měsíc - 80 GB multimediální přehrávač Montego - Trend: Digitální hudba na postupu
Další prototyp přístroje používajícího palivové články

Mezi zařízení, která budou ke generování proudu používat methanolových článků, patří i tento prototyp herní konzole Hitachi, která válcový tvar zásobníku a měniče elegantně zakomponovala do designu jako rukojeť. Zařízení si samozřejmě nikde nekoupíme, Hitachi pouze ukazuje, že to jde.





Motorola A630 odložena o další měsíc

Zařízení Motorola A630 jednak nejprve tiše zmizelo z webu Amazon.com a pak také kontakty u T-Mobile potvrdily, že smartphone byl definitivně odložen nejméně o další měsíc. Proč nikdo nezmiňoval, je ale zřejmé, že se vyskytl nějaký problém, který bude Motorola muset bleskově vyřešit.


Motorola A630


montego_player.jpg image80 GB multimediální přehrávač Montego

Zařízení Monteho Portable Media Player sice nevypadá zrovna nejatraktivněji, jeho vlastosti ale vzhled daleko překonávají - defaultní 20 GB disk lze vyměnit za 80 GB, pustíme si na něm nejen MP3ky, ale i MPEG4 video a co víc, přístroj umí přehrát DVD ripy v jejich nativním rozlišení 720 x 480. Montego má i kolébku s Ethernetovým a USB portem, to vše za 450 USD.


Trend: Digitální hudba na postupu

Dle studie firmy MindBranch se stane digitální hudba během příštích 10 let dominantním způsobem distribuce a odsune tradiční CD na druhou kolej. Hlavním důvodem pro to bude kromě nástupu 3G a zlevňování datových přenosů i výrazné rozšíření přenosných digitálních přehrávačů stejně jako mobilních telefonů a smartphonů vybavených touto funkcí.
reklama