Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

19.11.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Chystá Acer komunikátor nebo smartphone? - Mobil otevírající zámky - Nintendo rozdává zlaté Game Boye Advance - Apple a flashový MP3man?

Chystá Acer komunikátor nebo smartphone?

Acer N30 Pocket PCSpolečnost Acer možná nevydává 10 handheldů ročně, v oblasti kapesních počítačů ale rozhodně není žádným nováčkem, má za sebou již řadu modelů, z nichž se jako poslední představil Acer n30 vyfocený na obrázku vlevo. Nyní ale Acer říká, že je připraven na další velký krok a vydá zařízení, jež by mělo být vzhledem něco mezi Treem 600 a přístroji RIM BlackBerry. Je téměř jisté, že Acer i nadále zůstane o platformy Windows Mobile, s největší pravděpodobností se tedy dočkáme komunikátoru.

Mobil otevírající zámky

To, že se s mobilním telefonem telefonuje, ví dnes každé 3leté dítě, ale otevírat s ním zámky, tak to tu ještě opravdu nebylo. V Japonsku je to běžná věc, konkrétně ve Fukuoce se objeví na dveřích bytů toto zvláštní vybavení, které v kombinaci s chytrým telefonem funguje jako elektronický zámek.

Je příjemné, že člověk už nikdy neztratí klíče, zase si ale musí dávat o to o to větší pozor na svůj mobil.

Nintendo rozdává zlaté Game Boye Advance

Game Boy Advance gold
Ve staré tradici pokračuje firma Nintendo, která se rozhodla rozdat 7 kusů herních konzolí Game Boy Advance pokrytých 24karátovým zlatem. Učiní tak u příležitosti vydání herního titulu The Legend of Zelda: The Minish Cap. Co do funkčnosti, pak to bude úplně normální Game Boy Advance.

Apple a flashový MP3man?

Dle nejmenovaného interního zdroje se společnost Apple Computers chystá v příštím roce vydat na základě úspěchů přehrávačů řady Apple iPod podobně koncipované MP3many. Zařízení budou vybavena 256 MB - 1024 MB paměti a jejich cena by měla začínat pod hranicí 200 USD.