reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

15.12.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Toshiba ohlašuje 80 GB 1,8" HDD - Množství uživatelů mobilů se za poslední 4 roky zdvojnásobilo - CD/MP3 přehrávač do auta s Bluetooth čipem
Toshiba 80GB 1.8-inch driveToshiba ohlašuje 80 GB 1,8" HDD

I v oblasti mobilní techniky se pevným diskům daří nad očekávání dobře, některé jejich výhody jsou totiž oproti flash pamětem stále značné, zejména cena za 1 GB je bohužel stále neporovnatelná. I společnost Toshiba si je dobře vědoma poptávky a uvádí na trh svůj nový 1,8palcový pevný disk kapacity 80 GB, jež je určen pro nasazení zejména v oblasti přenosných multimédií (podobný HDD je namátkou ve světoznámém přehrávači Apple iPod).

China cellMnožství uživatelů mobilů se za poslední 4 roky zdvojnásobilo

Jistě jste si právě cynicky pomysleli, že podle množství hovorů, které denně vyřizujete, to víte už dávno, ale teď to máme i s požehnáním instituce The International Telecommunications Union, která vydala prohlášení, že množství uživatelů mobilních a chytrých telefonů se vyšplhal až k hranici 1,5 miliardy jedinců. Nejvíce osob s mobilem se skutečně nenachází kolem vás vždy, když právě musíte nad něčím důležitým přemýšlet, ale v poslední době se jich největší množství objevilo v Číně a Indii, následuje Rusko.

CD/MP3 přehrávač do auta s Bluetooth čipem

Firma 8COM Wireless právě uvedla Bluetooth Car CD/MP3 Player, vlastně obyčejný CD přehrávač do auta, který je ale navíc schopen i modrozubé komunikace skrze Bluetooth. A proč jej vlastně má? S BT přehrávačem můžete třeba spárovat mobil a využít stereo v autě jako handsfree sadu s pořádným výkonem.


Bluetooth Car CD/MP3 Player
reklama