Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

28.12.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Mobilní spam větší problém než "obyčejný"? - Baterie Oxyride ukázaly cestu... - AlphaDate CopyBank USB 2.0, až 80 GB na 4 tužkové baterie. Podívejme se na zajímavosti z oblasti mobilních techniky.
mobile spam South KoreaMobilní spam větší problém než "obyčejný"?

Člověk by asi sotva řekl, že jednou bude rád a s jistou nostalgií vzpomínat na časy, kdy se nevyžádaná pošta hromadila pouze v jeho desktopovém "Inboxu," ale korejská firma Security Agency ohlásila, že během prvních 10 měsíců letošního roku stížnosti na místní mobilní spam (typicky nevyžádaná komerční textovka) předčí nářky na spam obyčejný, a to prosím 3x víc.

Je samozřejmě možné, že na spam tradiční uživatelé prostě rezignovali a se zatnutými zuby denně vyhazují desítky nabídek na nejlevnější Viagru (případně prodloužení různých tělesných proporcí) nebo si pořídili kvalitnější filtry do svého oblíbeného mailového klienta, v oblasti mobilní techniky ale zatím proti spamu neexistuje ochrana.

AlphaDate CopyBank USB 2.0 - Až 80 GB na 4 tužkové baterie

Alpha-Bank Copy Bank USB HDD caseRozdíl mezi vlevo zobrazeným a libovolným dalším USB 2.0 externím pouzdrem na 2,5" disky je ten, že příslušenství značky Alpha-Date lze pohánět i 4 AA bateriemi a připojit je rovnou k digitálním fotoaparátům nebo multimediálním přehrávačům a zazálohovat či nahrát data bez nutnosti zapojovat do procesu PC nebo hledat zásuvku pro externí 3,5" disk.

Oxyride smallAlpha-Date CopyBank USB 2.0 podporující 2,5" HDD až do velikosti 80 GB (HDD pochopitelně dodává uživatel, skutečně je to pouze obal milý Watsone) se objeví v průběhu příštího měsíce v Japonsku za přibližně 60 USD.

Baterie Oxyride ukázaly cestu...

Vpomínáte na zprávu, v níž byla řeč o neobvyklých bateriích OxyRide, které ukazoval Panasonic v Japonsku? Ano, ty, které v počtu 2 ks a velikosti AA přepravily osobu ve vozítku futuristických tvarů o více než kilometr dál? Tyto se ještě ani nestihly pořádně rozšířit a už se mluví o tom, že jejich nástupci mají při zachování stejných rozměrů nabídnout 2násobnou kapacitu. Příchod novinky se očekává v průběhu příštího roku.