reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze Světa PDA

23.2.2005, Pavel Bureš, článek
Krátce nejen ze Světa PDA
Sony končí s PDA i v Japonsku, šeptanda se nepotvrdila. SanDisk plánuje uvést 128 MB CompactFlash karty za 20 USD. Na Windows Mobile můžete číst e-maily z Gmailu s komfortem podobným IMAP přístupu.
V minulých dnech jsme vás informovali o chystaném PDA Clié. Domněnky se nepotvrdily, ba dokonce je již známo, že se Sony rozhodla s kapesními počítači skončit nadobro. Ukončení vývoje neovlivní stávající zákazníky, kterým bude podpora poskytována i nadále. Sony sice končí s počítači Clié, ale nevylučuje, že bude vyrábět jiná PDA zařízení. Společnost se nyní bude více věnovat práci na herní konzoli Playstation Portable a smartphonech Sony Ericssonu. Právě chytré telefony jsou oblastí, kde může Sony využívat znalosti z oboru PDA. Informaci přinesl BargainPDA.

Paměťové karty jsou z produktové řady Shoot & Store, které zaujmou zákazníka především velmi nízkou cenou. Karty jsou určeny pro všechna zařízení se standardním CF slotem. Cílem výrobce je podepsat smlouvy s obchodními řetězci, aby se levné paměťové karty mohli prodávat v 20 000 supermarketech, drogériích a dalších obchodech, ve kterých byste nyní paměťovou kartu stěží zakoupili. Shoot & Store řada bude obsahovat mimo CF i SD, XD a Memory Stick média. Nejmenší karta má kapacitu 32 MB a pořídíte ji za 10 USD. Zahájení prodeje je dle Brightandu plánováno na březen letošního roku. Pokud se vše SanDisku podaří, nebude již problém si u benzínové pumpy koupit do fotoaparátu mimo baterií také paměťovou kartu.



Práce s e-maily na gigabajtovém Gmailu byla na Windows Mobile dosud možná jen přes POP3 a SMTP protokoly, protože neexistoval prohlížeč, který by s Gmailem dokázal pracovat přes webové rozhraní. Nyní stačí v IE zadat adresu https://gmail.google.com/gmail/feed/atom a použít RSS čtečku podporující autentifikaci – např. NewsBreak. Jedná se o propracované řešení, neboť můžete ke zprávám přistupovat bezpečně (díky HTTPS) a rychle (stahují se hlavičky). Pokud chcete používat pouze vestavěný Internet Explorer, budete ochuzeni o tělo e-mailu – zobrazují se jen hlavičky. Více na msmobiles.com.


reklama