reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze Světa PDA

29.3.2005, Pavel Bureš, článek
Krátce nejen ze Světa PDA
Jak vypadá InfiniFile? Recenze Bluetooth myši ThinkOutside Stowaway. Screenshoty Windows Mobile 2005. ROM update palmOne Trea 650 přináší uživatelům až 5 MB paměti navíc.
Nahradí Sony Playstation Portable kapesní počítače?
O aplikaci InfiniFile jsme již psali, takže si pouze zopakujeme to nejdůležitější. Aplikace umožňuje připojit složku na PC přes Bluetooth nebo Wi-Fi, data se pak v Palmu jeví jako paměťová karta. Cena programu je 39,95 USD, k dispozici je dvoutýdenní zkušební verze.


BargainPDA přinesl krátkou, ale i tak zajímavou recenzi Bluetooth myši, kterou lze mimo stolního počítače používat i s PocketPC PDA. Myška je dlouhá 8,9 cm, patří mezi ty menší. Uživatel má k dispozici tři tlačítka a scrollovací kolečko. Pokud budete chtít Stowaway Bluetooth mouse provozovat na PocketPC, potřebujete mít nainstalované ovladače a PDA s technologií Bluetooth. O přísun elektrické energie se starají 2 AAA baterie. Doba výdrže je velmi dobrá, při používání 3-4 hodiny každý den si myš řekne o nabití až za několik týdnů. V dodávané aplikaci si můžete nastavit chování jednotlivých tlačítek i kolečka. Kvůli malé velikosti může působit některým jedincům delší ovládání problémy. Myš můžete zakoupit za 49,95 USD u MobilePlanet.


MrPalm zveřejnil recenzi komunikátoru Qool QDA 700. Text je bohužel v thajštině, takže mimo specifikace psané latinkou si běžný Evropan moc nepočte. V článku je několik fotografií, které stojí za shlédnutí, např. porovnání velikosti s dalšími zařízeními.



Anonymní uživatel publikoval na webu pocketnow.com velké množství screenshotů betaverze Windows Mobile 2005 (Magneto). Některé snímky jsou již delší dobu známé, jiné nikoli.



Komunikátory Treo 650 (prodávané Sprintem) se dočkaly nové ROM 1.08. Ta přináší jednu výraznou změnu – kvůli zarovnávání záznamů zabírají data v Palmu více paměti, než je jejich skutečná velikosti. Uživatelé jsou spokojeni, neboť po nainstalování updatu mají o 2 až 5 MB více místa.

Úvahy Eda Hardiho (šéfredaktora Brightandu) si vždycky rád přečtu. Umí s nadhledem přesně a výstižně popsat problém a nezaujatě uvažovat. Není ovlivněn marketingem a spoléhá se na svůj rozum. Naposledy se věnoval otázce, zda má herní konzole Sony PSP šanci urvat velký trh z koláče prodeje kapesních počítačů. Sony Playstation Portable nemá dotykový displej, což ve hrách zase tolik nevadí, ale psát si události do kalendáře joystickem, to by vydržel delší dobu provádět jen málokdo. Druhou oblastí, kde Hardi srovnává konzoli a PDA, jsou multimédia, konkrétně přehrávání videa. PSP má rozlišení displeje 480 x 272 bodů, přičemž špičkové Palmy mají 480 x 320 a PocketPC dokonce 640 x 480 (tedy VGA). Sony má displej nejmenší, což nemusí být nutně na škodu, ale kvůli nezvyklému poměru stran lépe vyhovují kapesní počítače. Takhle by se dalo pokračovat dále, závěrem jen dodám, že si stejně jako Ed Hardi myslím, že Sony PSP se zabijákem handheldů nestane. Pravděpodobně několik promile stávajících uživatelů vymění PDA za konzoli, ale výrazná rána pro výrobce to nebude.

reklama