reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze Světa PDA

9.6.2005, Pavel Bureš, článek
Krátce nejen ze Světa PDA
Sleva 32% na 2 hry od LearningToGo. Dvě nové fólie na displej Tungstenu E2. Sierra Wireless ukončila vývoj zařízení Voq. Recenze stylusu Styra. Recenze HP iPaqu hw6515.
Hádání obrázků & šachy
Pixionary je méně obvyklý typ hry. Úkolem hráče je uhodnout (poznat) náčrt, který namaloval spoluhráč. Jedná se mj. o způsob výuky. Druhou zlevněnou aplikací je ChessToGo. Jak je patrné z názvu, jedná se o šachovou aplikaci. Lze hrát proti PDA i živému spoluhráči, ukládat rozehrané hry, zaznamenávat tahy do historie atp. Oba programy zakoupíte (případně vyzkoušíte trial verzi) na webu autora. Na výhodnou nabídku programů upozornil 1src.



Věrné barvy
Boxwave uvedl na trh dvě zajímavé ochranné fólie na displej palmOne Tungstenu E2. První se jmenuje AntiGlare a oproti jiným fóliím málo odráží světlo, takže si můžete číst např. e-knihu i na slunci. Pokud hledáte matnou fólii, vezměte v potaz i AntiGlare. Výhodou druhého typu Crystal je dobrý jas a věrné podání barev. Mimoto fólie chrání vaše oči. Obě stojí bez rozdílu 12,95 USD.

Konec neznámého smartphonu
Sierra Wireless oznámila, že kapesní zařízení (přesněji smartphone) Voq končí. Když se přístroj objevil na trhu, neměl na růžích ustláno. Příliš se neprodával, zákazníci dali přednost jiným značkám a ani recenze nebyly pro Voq příznivé. Smartphonu nejvíce chyběl Bluetooth, oproti konkurenci měl navíc QWERTY klávesnicí. Jednou z příčin neúspěchu byl i design, který uživatele nezaujal a ergonomie – s Voqem se špatně pracovalo. Zprávu přinesl msmobiles.



Co se skrývá pod čepičkou?
Pocketnow přinesl krátkou recenzi stylusu Styra, o němž jsme již psali. Stylus je relativně úzký a ukládá se do obvyklé šachty v PDA. Obsahuje černou propisku a resetovací trn.



Nízká hmotnost, klávesnička a EDGE...
...jsou pozitiva nového messengeru (případně komunikátoru, záleží na úhlu pohledu) Hp iPaq hw 6515 , jehož recenzi přinesl zpravodajský server infoSync. K negativům se řadí špatné odezva při psaní, nízká výdrž baterie a fotoaparát.

reklama