reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

11.2.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
SimpleTech nabízí 8 GB CF Type II kartu za 5999 USD - SonyStyle USA ohlašuje nová Clié - Další informace o prvním handheldu s OLED displejem - Resco Explorer 2003 verze 5.0 ke stažení

SimpleTech nabízí 8 GB CF Type II kartu za 5999 USD

Společnost SimpleTech přidává k již existujícím 2 GB, 4 GB a 5 GB ProX CompactFlash Type I médiím se zapisovacími rychlostmi až 10 MBps další novinku - kartu SimpleTech 8 GB CompactFlash Type II, která bude naživo předvedena na akci PMA 2004 pořádané 12. - 15. února v Las Vegas. Všechny zmíněné paměťové karty se začnou prodávat během druhého čtvrtletí, konkrétně 8 GB CF Type II verze za 5999 USD.

K dosažení tak vysoké integrace používá firma vlastní technologie nazvané IC Tower s vícevrstvým kladením NAND čipů a rychlý zápis zase umožňuje použití speciálního Xcell ovladače.

SonyStyle USA ohlašuje nová Clié

SonyStyle USA ohlásilo dostupnost handheldů Sony Clié PEG-TJ27 (199 USD), TJ37 (299 USD) a TH55 (399 USD). Modely TJ37 a TH55 jsou vybaveny Wi-Fi modulem, ale Bluetooth u nich chybí, uvidíme, jak to bude u evropské verze... Všechny tři modely jsou k dostání s Documents To Go Professional Edition v6.0 v ceně 40 USD zdarma a PDA série TJ navíc i s pouzdrem.

Další informace o prvním handheldu s OLED displejem

Jak jsme již uvedli 7.1., společnost Sony se patrně opravdu chystá představit (nejen svůj) první handheld vybavený OLED displejem, jelikož se objevily tyto další podrobnosti - při výrobě zobrazovače má být použito technologie Active Matrix OLED (AMOLED) a Clié s tímto 3 - 4 palcovým displejem vyrobeným Sony - Toyoda se má objevit někdy během jara 2004.

Resco Explorer 2003 verze 5.0 ke stažení

Souborový manažer Resco Explorer 2003 určený pro Pocket PC byl updatován na verzi 5.0, která nově nabízí: FTP add-in, možnost odesílat soubory přes BT (pouze iPAQy), umí posílat více souborů přes IrDA a formátovat paměťové karty, je plně drag'n'drop a přidává do "Properties" položku "System info." Nová verze vyžaduje i nový registrační kód, který obdržíte zdarma v případě, že jste si program zaregistrovali před méně než rokem, pokud je Vaše registrace staršího data, máte nárok na 50 % slevu.
reklama