reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

18.2.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Promoakce u palmOne - Inovovaný Dell Axim X3 na spadnutí - Více funkcí mobilu na jednom čipu v režii Texas Instruments - NTT bude od příštího roku používat holografickou paměť
Promoakce u palmOne

Společnost palmOne pořádá pro všechny zákazníky (kteří si v termínu 9.2.2004 - 15.3.2004 zakoupí některý z nabízených handheldů) promoakci, jejímž předmětem je tentokrát multifunkční stylus v hodnotě několika stokorun.





Inovovaný Dell Axim X3 na spadnutí

Začínají se objevovat fámy, že firma Dell má během několika příštích dnů oficiálně oznámit inovovaný model Dell Aximu X3, který bude navíc vybaven vestavěným Bluetooth čipem, ostatní parametry budou do puntíku stejné, jako u původního typu.

Více funkcí mobilu na jednom čipu v režii Texas Instruments

Vypadá to, že průměrný mobil již brzy projde zeštíhlovací dietou v podobě nového čipu od Texas Instruments, díky kterému bude možno zredukovat spotřebu a nutnou plochu tištěných spojů až o 50 %. TI doufá, že stihne přinést procesor na trh ještě před koncem roku.

Uvolněné místo a rezervu ve spotřebě tak budou moci výrobci využít k dalším zlepšovákům, namátkou například k zabudování GPS modulu.

NTT bude od příštího roku používat holografickou paměť

"Nippon Telegraph and Telephone Corporation s radostí oznamuje výsledky své práce na výzkumu a vývoji nového vysokokapacitního paměťového média. NTT úspěšně vytvořila 100vrstvý prototyp média vyrobeného z plastů, které má rozměry poštovní známky a kapacitu 1 GB. NTT zvažuje budoucí komercionalizaci jako 'Info-MICA: Information-Multilayered Imprinted CArd).' " Vypadá to, že technologie v první fázi umožní (podobně jako tomu bylo u CD) data z karty pouze číst.
reklama